Ny dag, nya möjligheter!

Idag vaknade jag upp supertaggad på livet! Jag tror nog det måste ha vart vädret och värmen igår som fick mig på så bra humör idag. Det känns som att det är på väg att bli vår nu äntligen! Jag hoppas verkligen på det.

Jag ska börja dagen med att äta en god frukost och sedan svara på lite viktiga mail. När jag är klar med det så ska jag börja plugga en massa teori till körkortet. Jag vill verkligen ta det innan midsommar. Det kommer bli svårt att hinna, men jag ska försöka i alla fall! Annars får jag helt enkelt ta körkortet någon annan gång i sommar.

Är det någon av mina äldre läsare som kan ge lite tips på hur man kan plugga teori på bästa sätt? Eller bara har tips till vad man kan tänka på under uppkörningen osv. Skulle behöva lite tips :D

"red scene hair" "emo" "moa murderess"
#1 - - Paulina Selin:

Koncentrera dig bara på det du har lärt dig under uppkörningen så går det bra :)

#2 - - cilla:

nu när all time low ska till bråvalla kommer du och tobias dit också? Vet ju att han äslkar dom :D

www.pervo.blogg.se

#3 - - Emma:

Jättefin bild på dig Moa :)
www.photobyemmaaa.blogg.se

#4 - - Stella:

Klarade teorin direkt efter att bara köttat proven du kan göra på datorn! Kolla upp i bolen undertiden.
På uppkörningen så kolla i speglarna så ofta du kan!

#5 - - Amanda Näslund:

Jag gjorde teoriprovet idag & blev G ska göra uppkörningen på måndag. Alla lär sig på olika sätt men jag gjorde såhär; jag pluggade intensivt när det var 4 veckor kvar ca då gjorde jag frågorna på datorn VARJE DAG ibland läste jag i boken. Sen igår då gjorde jag fasena (som de heter i datorn) A,B, C och Fordon. Gjorde även vägmärken. Sen somnade jag vid 22.30 så jag var utvilad sen innan jag skulle gå till provet så skumläste jag boken

Meeen eftersom du har lång "tid kvar" så sitt varje dag. Ju mer kunskaper desto bättre är det när du kör. LYYYSSSNNAA på din trafiklärare han/hon kanske pratar mycket men det hjälper en massa :) YOU CAN DO IT GIRL!! :D

#6 - - Anna:

När det gäller teoriprovet är det inte så svårt egentligen. Största hindret är nervositeten! Dataproven är bästa sättet att öva på, ta reda på svaret i boken på varje fråga du svarar fel på. På det sätter kommer du anstränga dig för att minnas all fakta för att slippa leta i boken! När du gör slutprovet kan du köra uteslutningsmetoden när du är osäker "vilka svar är mest fel". Fungerade för mig! Lycka till! :D

#7 - - Erika:

Har snart haft mitt körkort i 2 år =) klarade båda på första försöket. Men mina tips är att plugga på ordentligt och försök förstå svaren på teorifrågorna och inte bara lär dem utantill. Sitt varje dag och plugga och repetera gårdagens plugg dagen efter först sen fortsätter du plugga vidare i tex en ny kategori "fordon" "regler" "säkerhet" osv.

På uppkörningen ska du tänka på att överdriva lite och menar då kolla jättemycket i backspeglarna, döda vinkel, mm, förklara för uppkörningspersonen hur du tänker i en viss situation (visar på att du har koll på det du gör typ) tex varför du sänker farten (kan vara hastighetsskylt, en "fara" längre fram eller dåligt väglag, osv) försök ha koll på medtrafikanterna och även gångare! sen måste man ju såklart tänka på att inte köra mot rött, stanna vid stoppskyltar och sånt. haha :P

Lycka till när det väl gäller :D

#8 - - Hanna:

Har haft mitt körkort sen i somras nu och det bästa sättet för mig att lära mig teorin va faktiskt att aldrig öppna det där tråkiga bokh*lvetet! För mig funkade det bäst att se till att lyssna noga på lektionerna och framförallt göra teoritesterna sjukt många gånger och läsa facit till de frågor jag svarade fel på! Nöta in skiten helt enkelt. Lycka till!

#9 - - Emma:

Jag gjorde faserna på datorn väldigt mycket och läste väl kanske inte jättemycket i boken. För vissa frågor på faserna var väldigt likt dem frågor som sedan kommer på teoriprovet så teoriprovet var inte speciellt svårt enligt mig. Sedan läste jag också hela körkortsboken veckan innan jag gjorde provet. Men jag tränade inte varje dag men kanske varannan dag den sista månaden innan jag skulle göra provet.
Sedan på uppkörningen är det bara att ta det lugnt och tänka igenom alla situationer. Min körskolelärare gav mig också tips på vad jag skulle tänka på under uppkörningen så fråga om tips och hur du ska göra om du är osäker. Sedan gör det inget om du gör ett litet fel på uppkörningen, jag fick till exempel motorstopp en gång och så glömde jag titta i spegeln någon gång, men det beror ju också på den personen som du kör för. Att inte stanna för stopp är lite värre. Lycka till i alla fall! :)

#10 - - Schniffen von Wien:

En del regler måste man bara nöta in, men jag skulle säga att man klarar 75 % av teorin på rent sunt förnuft. Teoriprovet är mycket enklare än fastesterna, så klarar du faserna med marginal, klarar du också det riktiga provet. Många vägmärken kan man också utan att vara helt medveten om det. Mitt tips är helt enkelt att inte råplugga. (Det är såklart olika vad som funkar för vem, men det kan vara skönt att veta om att inte alla teoripluggar ihjäl sig.) Tror jag läste max en halvtimme teori per vecka i tre månader och skrev 62 av 65 på provet. Grejen är att du ska kunna TILLÄMPA reglerna, inte kunna rabbla upp alla regler rätt ur minnet.

#11 - - Nora:

Jag klarade mitt teoriprov i måndags, har körprov nästa vecka :) Se till att du har läst igenom hela boken, åtminstone en gång, och anteckna gärna det viktigaste samtidigt. Om något känns lite oklart är det jättebra att komplettera med info från olika hemsidor, tex korkortonline.se :) Lite här och där på nätet kan man också hitta gratis teoriprov, gör alla du hittar! Sen finns det många sifor med fler frågor mot betalning, jag gjorde itne det, men det är nog till mycket hjälp om man kostar på sig det. Mycket teori går du ju igenom när du kör, tex trafikregler och så, om du är osäker på skyltar eller vem som har företräde osv så fråga din handledare/körskolelärare. Det jag tyckte var svårast på provet var alla frågor om "människan", finns ett kapitel om det i min bok, alltså tex "vad definierar den omogne föraren?" osv, så se till att du läser det noga också :) Och framförallt, börja i god tid! Så du slipper stressa in i det sista. Lycka till! :)

#12 - - Madeleine:

Jag pluggade och pluggade, och körde och körde. Allt som allt i ett halvår. Åt slutet närmare själva uppkörningen och testen pluggade jag varje dag och mitt bästa tips är att stänga in sig på sitt rum, allt ska vara tyst, och så bara läsa. Läsa om det om det inte fastnar. Kolla lite på bilderna. Jag fick 5 fel på testet och uppkörningen gick galant. Tror till och med jag "övningskört" förmycket. Alltid bra att köra mycket innan, men jag var nog till och med FÖR förberedd typ :D

#13 - - e:

Såhär gjorde jag:
Teorin: Läste igenom boken en gång och strök under det jag tyckte var viktigt, sedan gick jag igenom det ett par gånger till. Jag gjorde också ett par internet-tester, minns inte vart men det är lätt att googla fram och det är helt gratis :) se också till att förstå _varför_ reglerna är på ett visst sätt, istället för att bara lära dig det utantill. På provet kan de formulera frågorna annorlunda än vad du är van vid, och då är det ju dumt att bara kunna rabbla utantill.

Körningen: Ta det lugnt, var noga med speglarna, var noga med regler och trafikljus och glöm inte blinkers. Och hastighetsanpassa - dvs du behöver inte köra 50 bara för att det står 50 på skylten, till exempel inom bostadsområden och inne i stan.

Bara man lär sig att hantera bilen, förstår reglerna och är lugn så går det nog bra. Jag gjorde en massa små fel på min uppkörning men det gick bra ändå :)

#14 - - Nora:

Gud vad kul att du har tillbaka inspirationen! Har verkligen saknat dig!! <3

#15 - - Evve-Normal is boring!:

När pluggar teori i största allmänhet brukar jag ha ett anteckningsblock och skriva ner viktiga saker, vilket gör att jag kommer ihåg det lättare eftersom jag skrivit ner det + att man kan kolla på anteckningarna som är mindre än alltihopa :)
http://evvesliv.blogg.se

#16 - - Lina:

Boka tid!! eftersom att det är långväntetid hinner du planera pluggandet och råplugga på ett annat sätt! Lycka till :)

#17 - - Sabina-1994:

Jag hade ett program med frågor och det är det enda jag pluggade på :) jag var noga med att gå igenom de felaktiga svaren och läste igenom så att jag verkligen förstod sen skrev jag frågan och svaret med mina ena ord i ett block. Då fastnar det verkligen! Lycka till med körkortet :)

#18 - - Friedassbelund:

Jag läser just nu igenom boken, skriver ner allt jag inte visste och blev förvånad över. Sen pluggar jag på datorn på bilskolan och när jag svarar fel där kollar jag upp rätt svar och skriver ner det. Sen ser jag mig omkring när jag åker buss etc för att se hur man gör här, här och här osv. Om det är något jag inte förstår skriver jag upp det och frågar min körskolelärare när vi är ute och kör! http://fridaberglundsblogg.blogg.se/

#19 - - marie:

Jag satt vid datorn på körskolan nästan varje dag och gjorde frågorna där.
Har klarat teoriprovet två gånger, båda på första försöket.
Så teorin är inte så svår.
Har kuggat på uppkörningen 3 gånger. Mina inspektörer har varit så jävla petiga.
Första gången hade jag lite fel placering på landsväg, andra gången missade jag en högerregel och tredje gången var allt perfekt förutom att jag tydligen "verkade rädd och osäker".
Har en ny uppkörning om typ två veckor, så hoppas verkligen jag klarar denna gången!!

Det värsta med allt är att det är så FASLIGT JÄVLA dyrt!!
Jag är snart uppe i 30 000 :o

http://tiominuter.blogg.se/

#20 - - Melody Moonchild:

Du är så otroligt, otroligt fin och vacker att det knappt är klokt! <3
Och jag har också börjat bli mycket piggare och gladare nu när det har börjat bli varmare och soligare på dagarna. :D

http://melodymoonchild.blogg.se/

#21 - - Momlin:

Så himla härligt! Jag har också blivit gladare av det fina vårvädret :D

#22 - - JoJo:

Mina tips är att skriva en sammanfattning av allt och dela in det i olika kategorier. Testa att göra online tester som körskolan ger dig! De hjälper! Plugga på det du är osäker på. Försök att tänka på reglerna när dina föräldrar kör också, inte bara när du kör. Och varje gång du läser något i boken, tänk på en t.ex. rondell du alltid åker i när du tar bussen till skolan osv. Försök att få med dig teorin, ut i praktiken :) LYCKA TILL!

#23 - - Emma:

Att inte tänka på det så jävla mycket. plugga din teori och kör dina körlektionen, men snöa för gudsskull inte in för mycket på uppkörning redan. Tro mig. Jag fick köra upp tre gånger pga att jag täntke för mycket på själva uppkörningen och hur den skulle vara, vad man skulle tänka på och alla andras tips.

Det är mitt tips. bry dig inte om uppkörningen förräns den dagen det är dags!

#24 - - Annika:

Det finns ett superbra spel som har frågor i sig avse mesta man måste veta, bah att ladda ner till datorn och börja! :)

#25 - - Anna Sugarprincess:

Jag gjorde i princip all teori på två dagar, precis innan jag skulle skriva upp. Det var grymt stressigt och jag önskade att jag hade lagt upp och planerat det bättre (dock klarade jag ju faktiskt min uppskrivning). Så mitt tips är att planera och gör teorin i tid, och repetera hellre de där två sista dagarna innan uppskrivningen!

På uppkörningen så fick jag bara en grej jag hade kunnat gjort bättre, och det var att visa tydligare när jag skulle svänga vänster. Så tänk på det haha^^ Och var lugn när du kör, stressa inte utan gör det i din takt. Och stressa inte med att ta körkortet före en viss tid. Kör dina lektioner, så märks det när du är redo :) Lycka till bruden!

Till top