Mina gamla mobiler!

 
I veckan så rensade mamma några lådor i köket och hittade några av mina gamla mobiler! Dessa är inte alla, det finns många som är mycket äldre. Men det här är de lite "nyare" mobilerna jag hade. Jag saknar verkligen att ha knappar. Det var så mycket enklare att skriva. Dessutom kunde man göra det mycket fortare! Jag hatar verkligen att skriva på touch tangenter. Man råkar alltid klicka på fel bokstav och sen så ska vi inte ens tala om autokorrekt som hela tiden ska förstöra när man skriver, haha. När jag hade en mobil med knappar istället för touch så kunde jag till och med skriva ett helt sms utan att kolla på mobilen. Det skulle jag aldrig någonsin kunna göra nu med min iPhone.
 
Den mobilen jag älskade mest var den jag hade innan jag fick min iPhone 4. Sony Ericsson Xperia med utfälltbart tangentbord. Det var dessutom touch skärm men jag använde alltid knapparna när jag skulle skriva något. Är det någon av er som saknar de gamla mobilerna med knappar istället för touch?
 
 
#1 - - Nadya:

haha, den vit blåa mobilen till höger var verkligen "retro"

#2 - - Nadya:

just nu har jag en Sony Experia E1 men tidigare hade jag en vanlig svart Samsung med knappar. Jag ångrar min sjukt mycket att jag köpte min Sony Experia E1 för den kan inte ladda ner spel längre och så laggar den upp sig hela tiden trotts att den bara är 8 månader...

#3 - - Lina:

Jag saknar verkligen knapptelefonerna. Så mycket finare och mindre. Och batteritiden dessutom, höll ju i evigheter.

#4 - - xxcyberalienxx:

Dom 2 mobilarna på andra bilden, jag hade likadana fast i andra färger. :)
Nu har jag en samsung galaxy som jag stormtrivs med.

#5 - - Bellah:

Åh nostalgi när jag ser knapptelefoner. Minns när jag fick min första touch, jag tyckte det var helt sjukt! Haha

#6 - - Remmie:

Saknar definitivt knappar! :c Kunde också skriva hela sms utan att titta, nu kan jag knappt skriva något ord eller två utan att behöva titta.

#7 - - Yohanna Svensson:

ååh saknar min nokia 3310, den var grym!

btw, du vet att du kan stänga av autokorrekt va? ;)

#8 - - ida:

Nej jag saknar det inte men det var kul när det väl var, mycket minnen haha

#9 - - ida:

Nej jag saknar det inte men det var kul när det väl var, mycket minnen haha

#10 - - Alice:

Jag har aldrig haft knappmobil bara en HTC.Nu har jag en vit IPhone 4s!Älskar dig MOA

#11 - - Alice:

Jag har aldrig haft knappmobil bara en HTC.Nu har jag en vit IPhone 4s!Älskar dig MOA

#12 - - Anna Röd - ★ Nörd & Filmskapare ★:

Kan också sakna knapptelefoner, håller med om att det är enklare att skriva men tyckte också det var svårt med 3 bokstäver på samma knapp.

#13 - - minikakan:

haha guu va jag hata dom där sony ericsson experia :D haha ;)

#14 - - Elin:

Haha minns när jag fyllde typ 9 år och fick pappas gamla Nokia, den hade något år på nacken och en spricka i skärmen men jag var hur glad som helst! Det var ju ändå min första mobil haha :D Jag älskade verkligen den, speciellt ett spel på det som hette Bounce! Åh vad jag saknar det spelet, spelade hela tiden! Min andra mobil var också en Nokia, och den var så mycket bättre än min första touch-mobil (en rosa Samsung), men jag fick Samsungen i julklapp ett år eftersom jag hade råkat ha sönder min kära Nokia haha :( Det jag saknar mest med knappmobiler är helt klart batteritiden haha, laddade min mobil max en gång i veckan tror jag och iPhonen behöver i alla fall jag ladda varje dag!

#15 - - Karin:

Jag har också alla mina gamla mobile kvar, använder till och med fortfarande en med knappar ibland så saknar det inte något nämvärt.

#16 - - MissMistiry :

Kunde skriva sms under bordet i skolan utan att folk märkte. Och batteriet var ju som en evighet. Saknar de verkligen.. min favorit var en svart liten ihop fällbar sony Eriksson som hette något med Dimond

#17 - - Miss Nekiya:

Jag saknar min Sony Ericsson Zylo :'(
Absolut bästa kompisen i vått och torrt med lagom mycket funktioner, snabbt tangentbord, bra musikspelare (behövde ingen mp3 vid sidan av), och det var väldig skönt att inte behöva knapplås (modellen var en slide). Efter två års vänskap la sliden av, skärmen blev bara blurrig när jag skulle försöka skriva sms och jag var tvungen att ha högtalare för att kunna höra va folk som ringde till mig sa.

#18 - - Miss Baby Peaches:

Haha, åh! Jag saknar knapptelefonerna.Hade både en experia som du och.. är det en samsung, den andra från höger? En sån hade jag iaf också.

Och det där med att kunna skriva sms utan att titta, det vartider det! :)

#19 - - Anonym:

Man kan ju alltid stänga av auto-korrekt i inställningarna
:-)

#20 - - Skogsraah ☾:

Shit vad roligt att du har kvar dem! Det tror inte jag att jag har... Kul att se hur det utvecklats :)

#21 - - Momlin:

Det är ganska sjukt hur ALLA mobiler bytts ut mot touch. Jag menar, förr var det ju populärt ett tag med en sorts mobil, men touch mobilerna kom verkligen för att stanna. Jag gillar touch, det är skönt och diskret att det inte låter så mycket när man knappar på mobilen. Men som du sa, jag saknar att man kunde skriva så fort med knapptelefonerna :/

#22 - - ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Den första hade jag också, älskade den. :D Nu har jag en sony xperia v.

#23 - - Nadja:

Hade också en Sony Ericsson Xperia med utfällbar tangentbord. Nog för att den kunde krångla då och då, men det var en utav de bästa telefonerna jag har haft då jag inte är så mycket för touchskärm.
Jag råkade tappa den på fyllan. Saknar den :'(

#24 - - milina.blogg.se:

Haha men åh nostalgi! Min första var en Nokia 3310! Det jag kan sakna är att man inte alls var lika stressad när man hade dom telefonerna. Det var ingen insta man var tvungen att kolla innan läggdags, inga sms, ingen facebook osv.. Nu sitter jag seriöst med min iPhone 24/7... Kan ju inte vara bra!

#25 - - Josephine- Drömmen om ett liv i usa:

Saknar faktiskt också knapptelefoner...

#26 - - Cilla - Helt Random:

Herre, saknar knapptelefoner hur mycket som helst. Tror aldrig att jag kommer vara helt van vid touch tbh xD

#27 - - Malin:

Saknar också knapptelefonerna, var så mycket skönare att skriva med knappar än vad det är med touchen! Precis som du skrev så är det så lätt att trycka på fel bokstav eller komma åt något annat över huvudet taget. Dessutom var telefonerna lite mindre och mer diskreta än tegelstensmobilerna x)

#28 - - Malin:

Saknar också knapptelefonerna, var så mycket skönare att skriva med knappar än vad det är med touchen! Precis som du skrev så är det så lätt att trycka på fel bokstav eller komma åt något annat över huvudet taget. Dessutom var telefonerna lite mindre och mer diskreta än tegelstensmobilerna x)

#29 - - jessica :

Haha kommer alltid ihåg att på lektionerna när man skulle skicka sms, så hade man mobilen under bänken och kunde ändå skriva ett helt mess. Utan att kolla, det var så underbart. ):

#30 - - Anonym:

Du kan stänga av autocorrecten på iPhones , allmänt -> tangentbord -> automatisk korrigering

#31 - - ɑ n n i k ɑ:

Grävde också fram mina gamla mobiler för ett par veckor sedan. Jisses, vilken nostalgi och den var så liten jämfört med min Samsung Galaxy hahaha! :)

Minns att min första mobil var en Nokia som inte hade en färg skärm. Jag älskade att spela Snake! :)

#32 - - Ella💩:

HAHAH hade en såndär xperia och den var bäst, så lätt att skriva💕

#33 - - Oktoberljus:

Exakt en sån Experia hade jag innan den mobil jag har nu. Älskar att man kan skjuta ut tangentbordet sådär. Det gick såå snabbt att skriva på den!

#34 - - Maja:

Jag håller helt med dig! :) <3

#35 - - Sannie:

de gamla telefonerna, haha :) saknar nokia 3310. bästa spelet på den ju ;) haha

#36 - - Jennifer:

jag hade förr en sån experia som den på bilden! Men sen så gick det inte att ladda mobilen så Jaa... Jag skulle kunna lätt ha mobilen N om den var lite större👍🏼

#37 - - Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.:

Åh hade också en sådan samsung mobil när jag var yngre, vet dock inte om jag kan säga att jag saknar knappmobilerna :s

#38 - - Wiky:

R.I.P too all the good times. Jag skulle helst vilja ha min gamla nokia istället för iphone, men vill inte vara töntig och skulle inte överleva utan kamera/wifi

#39 - - Hampus:

JAG SAKNAR DOM!!!!Funderar på att byta tillbaka till en

#40 - - Newsbreak:

Den längst till höger var en standard att ha hahah

#41 - - linnéa:

Sjuukt ju! Ibland saknar man dem, typ skicka över teman och ringsignaler :D

#42 - - Jessie:

Japp, jag gör, de höll ju så sjukt mycket bättre. Du kunde ju tappa de på marken utan att den skadades sönder inifrån. Så sjukt mycket bättre, dessutom saknar jag batteri tiden på de äldre mobilerna man kunde ju ha de i över 2 dagar om inte 1 vecka. Åh Snake spelet - loved that one! 💖

Kramz <3 /jessie

#43 - - Anonym:

Ja, man var mycket "socialare" med knappmobilerna... Nu är jag fast vid min iPhone :P

#44 - - Natalie Madness:

Åh knapptelefoner! <3 Saknar min Sony Ericsson walkman, typ den man kunde flippa upp skärmen på. Why these touch screens?! haha.

#45 - - Denice:

Mamma rensade oxå för ett tag sen och hittade några gamla telefoner. Det jag känner att jag saknar är T9, det va så mycket bättre än det tangentbord man har nu

#46 - - Maja:

Saknar enormt mycket telefonerna med lock man öppnade!

#47 - - AngelicasVärld:

Snacka om nostalgi...jag älskade min gamla nokia som jag hade för 15 år sen...den var bäst å man kunde spela snake :)

#48 - - Julia:

Jaag! Saknar knapparna som du nämnde men även att mobilerna var små och smidiga. När det kommer till det sistnämnda tycker jag snarare utvecklingen gick bakåt med nutidens klumpiga touchmobiler. Tur att vissa får en miniversion (som man i och för sig också behöver skal till - vips så är den lika klumpig igen för mina små händer) men det är ju alltid nåt ;)

#49 - - Alva:

Hej! Tack för att du var inne och kikade in på min blogg😃

#50 - - Hanna ♥:

Man kan ju stänga av autokorrekt i inställningarna :-)

#51 - - jess:

Hej
Jag har fortfarande och använder fortfarande den lilla silver samsung SGH A800 som du har på bilden bara bytas batteri
älskar den lätt ha i fickan aldrig bli rånad ingen vill ha gammal mobil och inte pillar med mobilen som alla gör hela tiden älskar det önskar de kunde göra såna idag likadan inte allt med nya mobiler

Till top