#1 - - Kajsa:

Då kan du tänka på att Zebran den har aldrig stört lejonet eller nått annat djur heller men ändå de dödar för att få föda! Det är naturens gång

#2 - - Ida:

Kajsa: SNÄLLA LÄS PÅ INNAN DU SÄGER NÅGOT!!!!!

#3 - - Kajsa:

Ja vet att människor plågar djur i hela världen och att de borde behandlas bättre men de är fortfarande naturens gång döda för att få föda!!!

#4 - - sabina stonelöf:

grejen är den varför de pratas så mycket om lejonet är att det är frydlysta djur. Djur de inte finns många kvar av. Kossor finns det lika mycket som de finns människor. Men ja vissa jämför ju ganska konstigt, djuren i savannen osv är utrotningshotade menmen :)

#5 - - Erika:

Lejon är utrotningshotade, detta lejon dödades för dödandets skull, för att det var kul helt enkelt.
Kossor är inte utrotningshotade och dom dödas inte för skojs skull, iallafall inte i Sverige. Så nej, det är långt ifrån samma sak.
Dessutom tror jag många bönder döper sina djur.

#6 - - Anonym :

Har kollat på din instagram bild om djur och du blockade en person som bara sa va hon/han tyckte. Du har sagt innan att du skulle blocka de som bråka och är elaka mot andra... Men vad jag såg så va hon/han aldrig elak mot någon eller mot dig hon kommenterade bara vad hon tyckte om bilden. Alla ha en åsikt om de här ämnet. Men hon var aldrig elak o du blockade henne för att hon inte tyckte som gjorde eller?

#7 - - Jessica:

Anonym: personen hon blockerade betedde sig rejält otrevligt och det var fullt förståeligt att hon blockerade. Många verkar missförstå yttrandefrihet. Det handlar om att du inte kan bli straffad för dina åsikter om de håller sig innanför lagens ramar. Du har ingen som helst rätt att "säga vad du tycker" och kräva att det ska få stå kvar i kommentarsfältet. Det är helt upp till Moa. Kränkningar, hot och andra otrevligheter är absolut inget man måste acceptera bara för att ni anser er ha rätt att säga det.

Och jämförelsen har en poäng. Kor är inte utrotningshotade men plågas och dödas helt i onödan eftersom människor klarar att leva utan kött. Kritiken handlar knappast om att äta kött för att överleva, utan hur vi behandlar djuren och vetskapen att det idag finns många alternativ till animalier er. Och det går framåt! Flera miljoner färre djur dödas jämfört med för några år sedan :)

#8 - - nejja:

alltså.. när folk säger "vi dödar för att få föda" .... är det ingen som har tänkt på att människan kanske inte är skapt för att äta andra arter? bara för att vi kan, betyder inte att vi måste.

#9 - - crina d:

👐

#10 - - Anonym :

Som ja skrev hon va aldrig otrevlig i kommentarsfältet utan hon sa bara sin åsikt om ämnet inget annat men ändå blev blockad som om man aldrig fick ha en åsikt

#11 - - Sandra:

Ni som säger att man måste döda för sin föda, hur många av er har någonsin dödat för att få sitt kött på tallriken? Med era bara händer? Människor är värdelösa rovdjur. Vi är inte rovdjur vi är primater. Vi är i grund och botten inte ens gjorda för att smälta kött. Vi måste tillaga andra individers kroppsdelar för att ens huvudtaget kunna äta den. Vi människor klarar oss utmärkt på plantbaserad föda.

#12 - - Kajsa:

I min familj jagar vi älgar och vildsvin och ta ut köttet själva med våra bara händer och fryser in de.

#13 - - Anonym:

Sandra; det kallas för älgjakt som många gör under vinter tiden

#14 - - Nicole:

Fattar inte bilden :I

#15 - - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine:

Nicole: Bilden menar att hur vi kan bry oss så mycket om vad som hände Cecil, när vi inte bryr oss om de djur vi dödar för att äta, så som kossor, hästar etc. Bilden menar att bådas liv var lika mycket värda, oavsett djurart och om de hade namn eller inte.

#16 - - Skogsraah ☾:

Verkligen. Om bara fler tänkte mer på djuren. Människan är så fruktansvärt egoistisk. Skäms över att vara människa många gånger om dagen!

#17 - - Anonym :

SKOGSRAAH; skäms du över att människor äter kött?

#18 - - milina.blogg.se:

Folk som menar på att man måste döda för sin föda. För det första, man behöver inte äta kött för att överleva idag. För det andra, det är inte det som är poängen. Poängen är att man sörjer lejonet som blev dödad, men skiter i alla djur som slaktas dagligen - och det är SÅ mycket kött som kastas och SÅ många djur som blir slaktade helt i onödan. Åh. Blir så irriterad på människor så jag spyr.

#19 - - Annie:

Det är ju som att säga att det är mer rättvist att döda en människa pga han/hon har en annan ras båda är ju människor och lika mycket värda, samma sak med djur. Kan inte folk bara fatta det?

#20 - - Anonym:

Go vegan ❤ För din hälsas, djurens och miljöns Skull! 💪💪

#21 - - Anonym:

Go vegan ❤ För din hälsas, djurens och miljöns Skull! 💪💪

#22 - - Anonym:

Go vegan ❤ För din hälsas, djurens och miljöns Skull! 💪💪

#23 - - Anonym:

Go vegan ❤ För din hälsas, djurens och miljöns Skull! 💪💪

#24 - - Anonym:

Go vegan ❤ För din hälsas, djurens och miljöns Skull! 💪💪

#25 - - Anonym:

Go vegan ❤ För din hälsas, djurens och miljöns Skull! 💪💪

#26 - - Anonym:

Go vegan ❤ För din hälsas, djurens och miljöns Skull! 💪💪

#27 - - Anonym:

Go vegan ❤ För din hälsas, djurens och miljöns Skull! 💪💪

#28 - - Emilia:

Kajsa: Jo, visst kanske ni slaktar djuren själva, men när ni jagar så springer ni ju inte efter djuret och biter den i strupen för att döda den, utan ni använder väl då typ gevär. Människor har helt enkelt inga jaktinstinkter och kan inte jaga och döda djur som andra rovdjur faktiskt gör. Ett lejon behöver ju inte ett gevär för att döda zebran, men det behöver vi. Vi skulle aldrig kunna jaga och döda ett djur med våra bara händer, inte utan vapen.

#29 - - Josephine:

Så jävla sant!

#30 - - Anonym :

Kan inte alla bara sluta tjafsa om de här ämnet alla vet redan att djur borde behandlas bättre men man gör fan precis som man vill äter du inte kött så visst vem fan bry sig och äter du kött ingen jävel som bry sig om de heller!!!

#31 - - Anonym :

Vissa människor behöver kött för medicinska skäl som jag. jag har vitamin brist i min kropp (folcyra, B12, och järnbrist osv) och det är sånt vitamin som finns i kött som kroppen behöver! Så ja Moa människor behöver äta kött också precis som djuren för att överleva. Om man inte gör nått åt sina vitamin brist så kan man få blodbrist man kan till och med hamna i koma om de går för långt eftersom man blir ganska trött av de brister i kroppen! Och ja de finns vitamin tabletter som man kan ta men då kan du också tänka dig vad som finns i den tabletten! Så det är inte bara djur som behöver kött för att överleva även människor!

#32 - - Anonym:

Vegan powurrrrrr

#33 - - Jessica:

Det verkar som att min andra kommentar inte gick fram igår, så jag testar skicka igen. Om du tagit bort den för att du inte vill ha reklam (det var verkligen inte så det var tänkt, utan det var bilden i sig jag ville visa) så förstår jag läget och ber om ursäkt.

Jag tänkte i alla fall visa en serie som jag ritade om just det här med att ha rätt att "säga vad man tycker".

...Fastän jag själv är jurist verkar andra betydligt med säkra på vad det här med yttrandefrihet egentligen innebär.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/t31.0-8/s2048x2048/1272220_1510113745905736_5502726738023793382_o.jpg

#34 - - Wilma:

Alltså, nej.
Håller inte med bilden för fem öre. Kor dödas för att vi ska kunna få kött. Lejonet dödades inte för köttets skull, utan för de tycker det är roligt att jaga. Så de djuren dödas inte för samma orsaker.

#35 - - Skogsraah ☾:

Wilma och andra: Det är fortfarande precis lika hemskt att kon dödas. Det är en tankeställare.

#36 - - Anonym:

Känns som många härinne behöver läsa på... tråkigt att läsa att ni jämför lejonets behov utav att äta kött för att överleva med människan som går in i en mat affär och kan göra ett medvetet val. Går ju att diskutera detta i evigheter men är väl trevligt att folk börjar engagera sig.

#37 - - kindofagirl:

kajsa tänk inan du säger något

#38 - - tissa:

men allt kött imitat som du äter. kanske är mer vänligt för djuren. Men tufo och allt annat som finns i svenska butiker, är allt fraktat från kina. Och det gör utläpp som förstör för djurens miljö. Om du vill leva helt snäll mot djuren ät bara svenska kryp. Flera weirda typer i stockholm säljer det. Innehåller allt man behöver. Och kryp har tyvärr inget medvetande. Dem kan inte reflektera över att dem håller på och då och sådär. Men kan inte känna sorg. Och dem finns i sådana iändliga mängder att det är 100% djurvänligaste att leva på det.

#39 - - EllanEriksson:

Alltså.. "Primater är inte gjorda för att äta kött"..? Ni vet att schimpansen, en av våra närmsta släktingar i djurriket, äter kött om den får tag på det? Det finns en mindre apsort, som jag har för mig också är en av de närmare släktingarna vi har, som ÄTER ANDRA APOR!

#40 - - Evelina:

Usch, går rakt in i hjärtat. <3

Till top