Svar på Frågestund DEL 2

♥ Hur gammal var du när du startade din första blogg?
Jag tror att jag var 15.

♥ Kommer du någonsin till Göteborg?
Har inga planer på att åka till Göteborg.

Hur många länder har du besökt och vilka?
Spanien, Grekland, Cypern, Tyskland, Finland, Portugal, England, Danmark & Schweiz (mellanlandade där förra året på den hemska resan till London).

Vill du ha några fler tatueringar, isåfall vadå?
Japp det vill jag! Jag vill ju som sagt ha sleeves i framtiden!

Brukar du träna?
Jag tränar i princip aldrig. Jag brukar dock försöka komma ut på 1 timmes promenad på dagarna under våren & sommaren.

Kommer du börja översätta din blogg till engelska? Super bra isf! Mer engelska åt folket.
När jag väl bor i England så kommer jag nog skriva på båda språken. Typ så som Kenza gör. Eftersom jag kommer bo i ett engelsktalande land och förmodligen kommer skaffa många utländska vänner så känns det inte mer än rätt att börja skriva på Engelska också så att dom kan läsa bloggen om de skulle vilja det. Just nu kör jag på google translate och det har väl funkat ok. Men det är ju inte världens bästa översättare och många gånger översätter den helt fel. Men mina utländska följare verkar kunna läsa ändå! :D

Skulle du kunna vara tillsammans med en 18 åring?
Jag skulle absolut kunna vara tillsammans med någon som är 2-3 år yngre. Dock är jag mer intresserad av äldre då jag nästan bara har vart tillsammans med yngre tidigare. Speciellt killar känns inte så mogna i den åldern (av min erfarenhet) så det skippar jag helst.

Skulle du kunna vara tillsammans med Julia?
Aldrig i hela mitt liv. Alltså Julia är världens snyggaste och finaste tjej och jag älskar henne jättemycket. Men vi är BÄSTA KOMPISAR. Hon är som en syster för mig och jag skulle aldrig kunna bli ihop med ett syskon. Hade jag inte kännt henne och hon hade gillat tjejer så hade jag absolut raggat på henne! Men som sagt, vi är bästa kompisar ♥

 

Har du /har du haft någon slags av psykisk ohälsa? Tog/tar du några mediciner eller har du varit sjukskriven?
Jag tror inte det, om inte fobier räknas? Min fobi för att spy har jag haft i flera år och tidigare mådde jag jättedåligt över det. Men jag har aldrig tagit någon medicin eller liknande. 

Vad tycker du om limecrime efter att skandalen kommit ut? Till exempel att dom förpackar billigt smink och säljer dyrt och även att ägaren scammat många på pengar när man lagt ut kort på hemsidan.
Ska jag vara helt ärlig så har jag inte orkat läsa på om just det. Jag vet att många snackar om det och jag har ett hum om vad som sägs. Om det är sant eller inte har jag ingen aning om. Jag tycker i alla fall inte att man ska lita på allt som sägs på internet. Jag själv har råkat ut för folk som har skrivit skit om min webshop och hittat på en massa falska rykten. Det finns många människor som vill förstöra. Jag har i alla fall bestämt mig för att inte köpa något mer därifrån. Jag har dock kvar 4 läppstift från Lime Crime som jag fortfarande kommer att använda. Jag tänker inte slänga något som jag har köpt. Om rykterna stämmer så tycker jag det är sjukt tråkigt. Lime Crime har som sagt de bästa läppstiften jag någonsin testat. Det finns verkligen inga bättre.

Ifall du ska färga om ditt hår, vilken färg blir det då? 
Det är hemligt!

Vad heter sidan där man beställer kläder från dig?
DressedToKill.se

Varför valde du att bli vegetarian?
Jag har velat bli vegetarian i flera år. Jag testade första gången när jag var 16 och var ihop med en kille som var det. Just då visste jag inte vad jag skulle stoppa i mig så det resulterade istället i att jag rasade i vikt. Och jag var redan pinn-smal. Dessutom sa alltid mina föräldrar att om jag skulle bli vegetarian så skulle jag vara tvungen att betala för min egna mat. Alltså vegetariska alternativen, inte för allt. Och som 16 åring hade jag inte den ekonomin. Jag levde liksom på mitt studiebidrag. Så det funkade inte just då.

Alltså jag har aldrig direkt vart speciellt intresserad av kött. Jag avskyr verkligen stora köttbitar som t.ex. fläskkotlett, oxfile osv. Det enda jag åt när jag väl åt kött var korv, tacofärs, fiskpinnar, kyckling och ibland köttbullar. Innan jag bestämde mig för att bli vegetarian nu så åt jag bara kyckling. Vad som fick mig att bestämma att sluta helt med kött var en video jag tvingade mig att se om McDonald's chicken nuggets. Jag var ensam hemma och grät hela kvällen och ville på riktigt inte leva längre. Hur som helst, jag skulle kunna fortsätta skriva om detta i en oändlighet men det är inget jag kommer göra just nu. Jag kanske kan ta upp och prata om det i en video någon gång om folk är intresserade.

Läser du några bloggar, vilka i så fall?
Jag läser faktiskt väldigt få bloggar. Jag läser typ bara mina kompisars bloggar samt fokis blogg.

Kan du lägga upp fler "nyttiga" recept inlägg?
Jag äter väldigt sällan nyttigt, haha! Men när jag väl gör det kan jag väl försöka fixa ihop något inlägg :)

När fyller du år?
17 Juni.

Kan Julia skaffa insta? 
Hon kommer aldrig skaffa insta ;)

Tips på om man vill bli vegetarian men typ inte klarar av det?
Jag trodde inte heller att jag skulle klara det i början då jag tycker att kyckling är så otroligt gott. Som jag skrev innan, jag har aldrig direkt vart speciellt förtjust i kött. Det har bara vart kycklig jag har blivit sugen på ibland, resten har jag klarat mig utan, utan några som helst problem. Man får helt enkelt fokusera på varför man inte äter kött. Tänka på djuren typ. Varje gång jag blir sugen på kyckling så tänker jag på den hemska videon jag såg, och det får mig direkt att inte längta tillbaka. 

Jag vet att jag har fler läsare som är vegetarianer och veganer så ni kan jättegärna tipsa i en kommentar hur ni "klarade av" att sluta äta kött. Så kan den här personen läsa och få tips av er också!

#1 - - Jenny:

vad heter dina kompisars bloggar?

#2 - - Jana:

Är själv vegan och när jag ens funderar på mejeriprodukter eller kött så tänker jag på det djur får utstå, utbytt mot en människa. Mejeriindustrin är enligt mig värre än köttindustrin, du borde se dokumentären forks over knives som finns på Netflix och ett tal av Gary Yourofsky (Han är sjukt inspirerande och underhållande).

#3 - - MissMistiry :

Jag har velat bli vegetarian länge men mina föräldrar anser att det är ohälsosamt. Jag lever fortfarande på studiebidrag.. Jag får i alla fall dricka mandelmjölk så något är ju i rätt riktning :)

#4 - - Nejja:

Jag var vegeterian i lite mer än 1 år för ca 2 år sedan. men jag är lite så att när jag säger "jag får inte äta det där" så vill jag oftast just äta det, så nu har jag så att jag äter kött om jag vill, men precis som du så är jag inte jätte intresserad av kött, kan inte laga skiten heller. så 5/7 dagar i veckan äter jag helt vegetariskt :) skulle vilja testa på att äta veganskt, men älskar ost så mycket D:

#5 - - Moa:

Jag är vegetarian och anledningen till att jag slutade äta kött var på grund av dom stackars djuren, för jag älskar djur, sen tycker jag inte att kött var så gott. Så det var för djurens skull!
Man kan ju tänka att om man äter en hamburgare , så är det ett dött djur som ligger där! Det är så hemskt!!!:(
Jag tipsar verkligen att vara vegetarian!

#6 - - Sara:

Hej! Vad kul att du är vegetarian. Jag har lite frågor kring det: Hur länge har du varit det? Vad äter du istället för kött/fisk/fågel? Hur får du i dig allting som du behöver? Sedan ville jag bara varna dig om ost vilket ofta inte är vegetariskt. Det innehåller nämligen löpe, vilket är från döda djur! :)

#7 - - Anonym:

Kan inte riktigt ge några bra tips till hur man blir vegetarian då jag har varit det hela mitt liv (ja jaf 'föddes' som vegetarian precis som dom flesta 'föds' till att äta kött) men jag skulle nog tips om att man hittar alternativ till kött, skulle verkligen rekommendera veganska alternativ (käkar mycket veganskt då min pappa är vegan) och främst från märket Astrid och Aperna då deras mat sägs likna kött väldigt mycket, men vet ej dock då jag bara har smakat lite kött, och spytt precis efteråt

#8 - - xxcyberalienxx:

Ganska kul att höra att du är vegeterian. :)

#9 - - Mooji:

Kommer du göra en frågestund del 3? ❤️

Svar: ja :)
MOA MURDERESS

#10 - - Anonym:

Fyyyy faaan vad najjs du är
När jag är ledsen eller bara mår dåligt kan jag ligga och kolla på dina videos eller bara läsa din blogg för det ÄGER........ Du är värd guld fina Moa

#11 - - Anonym:

Fyyyy faaan vad najjs du är
När jag är ledsen eller bara mår dåligt kan jag ligga och kolla på dina videos eller bara läsa din blogg för det ÄGER........ Du är värd guld fina Moa

Svar: åh vad fin du är, tack! <33
MOA MURDERESS

#12 - - Emeline:

Jag har inte ätit skinka (dock lite julskinka) sen i somras typ, och sen har det liksom fortsatt med att jag slutat äta köttbullar, korv, köttbitar osv. Det enda jag åt i slutet var färs, och då ville jag gärna inte känna av smaken för jag mådde illa helt enkelt. Äter heller inte kyckling, då jag inte gillar det. Det var inte förrän nu i februari som jag blev vegetarian "på riktigt", då jag lämnade lapp i skolmatsalen och köpte hem Quorn-produkter. Om ni vill testa Quorn så är absolut färsen min favorit!

#13 - - Isabella:

Jag äter kött (och kommer fortsätta göra det, end of story) men jag har nästan helt slutat äta gris. Anledningen är för att för någon jul sedan kom det fram att grisarna blivit illa behandlade innan de slaktades och då "bojkottade" jag julskinkan. Sen efter det har jag inte kunnat äta skinka eller något annat griskött. Sedan äter jag inte korv heller, men det är på grund av en äcklig upplevelse jag hade med det. Så varken korv eller gris äter jag.

#14 - - ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Du fyller samma dag som jag. :D

Svar: woho :D
MOA MURDERESS

#15 - - Linea:

hej Moa (om du svarar!!!) jag har en fråga.... Varför har du tagit bort simskategor???? PS: älskar din yt kanal och snälla svara.

Svar: jag har inte tagit bort simskategorin. Det är designen som krånglar och inte visar alla kategorier :/
MOA MURDERESS

#16 - - Celina:

när/om kommer du att berätta om den där grejen som du fick i julklapp av din mamma, det var om nån grej som nästa inte ens dina närmaste vänner visste om, nån behandlig eller vad det var? vill inte att du ska känna dig pressad att berätta(om du nu kommer att göra det) jag vill bara att du ska må bra!
Hoppas det inte är nått allvarligt :/

#17 - - Alma:

http://dokumentarfilmer.se/earthlings/ Såg den här dokumentären. Efter denna film där dem filmar hur dem behandlar djuren med dold kamera så är man inte så sugen på kött.
Blir jag det så ser jag om den igen :)

#18 - - Lovisa:

Jag fyller år den 18 juni!!

#19 - - :):

Bara jag som tror att Julia egentligen har insta men hon vill inte ge ut? :)

#20 - - M:

Det är det enklaste som finns att sluta äta djur. Om kotletten på din tallrik kom från din hund eller katt, hade du tyckt den var lockande då? Nej? Varför är den då lockande om den kommer från en gris eller kalv? Det är ingen skillnad på dessa djur, utom att vi människor har bestämt deras olika värde. Det är ren och skär hjärntvättning att vi (de flesta) uppfostras till att klappa vissa djur, men tycka det är helt ok att mörda andra. Så, som de säger i Hitta Nemo; "Fiskar är vänner, inte mat". Och det gäller alla djur.
Kram och lycka till alla som möjligtvis läser detta.

#21 - - Tilia:

Jag fyller också år den 17 juni OCH är vegetarian! :'D

#22 - - Tilia:

PS: Du är verkligen en förebild!

Till top