Filmtips - Suffragette

 
Jag måste tipsa er om en sjukt bra film som jag och mamma kollade på nyss! Filmen heter Suffragette och handlar om hur kvinnor i England kämpade för att få rösträtt. Alltså filmen är så sjukt bra och inspirerande! I dagens läge tar vi liksom som givet att alla får rösta, i alla fall i Sverige och i många andra länder i världen. Det är så svårt att förstå att tusentals kvinnor faktiskt har kämpat för detta. Kvinnor som blivit hatade, misshandlade, slängda i fängelse och dödade, just för att vi kvinnor ska ha rätten till att få rösta. Det är helt sjukt.
 
Jag kan säga att den här filmen inspirerade mig så otroligt mycket till att fortsätta min kamp mot djurens rätt. Individer som själva inte har någon röst och som själva inte kan ta sig ur det här. Jag skiter i att folk hatar mig för att jag skriver om detta ämne, jag skiter i att folk hotar mig. Jag kommer ALDRIG sluta kämpa för djuren. För som jag ser det så är djuren exakt lika mycket värda som människor, precis som att kvinnor är lika mycket värda som män.
 
 
 
#1 - - E:

Until every cage is empty!

#2 - - Bunny:

<3

#3 - - Dixi Wonderland - Toppbloggare hos Vione:

Tråkigt att denna filmen inte alls har fått mycket uppmärksamhet när det mer än någonsin behövs såna här filmer i vårat samhälle idag. Tack för att du tipsade om denna filmen och Moa, stå upp för djuren och fortsätt kämpa för det du tror på oavsett vad många andra säger :)

#4 - - Hanna:

Kolla säsong 1&2 av Fröken Frimans krig, samma sak fast för Sveriges kvinnor

#5 - - Julia:

Håller med föregående talare. Fröken Frimans krig är jättejättebra. Det är riktigt sjukt att faktiskt inse att Sveriges kvinnor hade det rent ut sagt förjävligt för knappt 100 år sedan! Tur fan att man inte levde då :S

#6 - - Julia:

Måste verkligen kolla på filmen!
Jag kämpar också för djurens rätt. Alla är lika värda individer!

#7 - - Ronja/Sam:

Det behövs verkligen fler som du!
Jag ska kolla på filmen någon gång också♡

#8 - - Bokskåpet:

Vill jättegärna se den! Tycker den verkar bra och viktig!

#9 - - Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.:

Åh har hört jättemycket om den filmen! kanske dags att se den nu :o

#10 - - Sara :

Precis så känner jag också, och just därför skriver jag också mycket om djurrätt och liknande på min blogg! Djuren är värda så mycket bättre än nu <3 Att andra människor hatar på en SEB får man väl ta, vi kämpar ju i alla fall för en bra sak :)

#11 - - Anonym:

Jag tycker det är så sjukt bra att du (och många andra) kämpar för djurens rätt. Men, du handlar på Primark? Och H&M? Vet du varför det är så billigt där? Jo, för att det är BARNARBETARE som gjort sakerna. Om man nu ska bry sig så mycket om djuren (missförstå mig inte, det är skitbra att du gör det), kanske man ska tänka på vilka affärer man handlar på också. Det är inte bara djur som far illa, utan även hur många barn som helst. Det jag inte förstår är att många youtubers är emot allt som innebär att ett djur skadas, men har inte stött på en enda som står för barnens rätt och sprider sådant vidare. Hoppas verkligen inte att du tar det här som hat, jag tillar det du gör, det här var bara en tanke jag hade. :)

Svar: Jag jobbar och fokuserar på djuren, inte människor :) Bara för att man kämpar för att djur ska ha det bra osv så betyder det inte att man måste kämpa för allt annat dåligt här i världen också. Och ja, jag tycker det är otroligt hemskt med barnarbete men jag är inte så insatt i det ämnet just nu. Jag handlar väldigt sällan från H&M men har handlat mycket från Primark senaste tiden då jag inte direkt har råd med annat. Men ska tänka på det i framtiden :)
MOA MURDERESS

#12 - - Beate:

Heja!

#13 - - Svart-Stina:

Såg Suffragette häromkvällen. Tyckte den var bra och engagerande, nästan plågsam att se. Men vad sjuttsingen var det för slut? OK, vi vet att dom vann till sist, men alla andra oavslutade trådar? Bara satt där och tänkte "VA!?? Sen då?"

Till top