#1 - - Julia:

Ja. Vi har fattat att du är vegan. Det är tydligen det enda din blogg handlar om nuförtiden. Missförstå mig inte, din blogg är bra för övrigt. Men varje gång man klickar in hit nuförtiden får man alltid uppkört det i ansiktet att man är en vidrig människa som äter kött. Har respekt för veganer men är så trött på att bli påtvingad all er propaganda, ni kör hårdare än Hitler med det typ. Påverka resten av världen på ett poistivt sätt med ORDENTLIG fakta istället för teorier. Majoriteten av er har säkert aldrig ens satt er fot på en gård utan bara utgår från vad internet säger. WOW, pålitligt. Snedvriden propaganda och babbel är vad ni bedriver. Sitt ni i era flotta lägenheter och googla fram massa skit och klaga. Kör på, det är ert race.

Svar: Det enda min blogg handlar om? Läser du ens min blogg? Du vet, jag har sagt det flera gånger. Min blogg handlar om MITT LIV. Vill du inte läsa om mitt liv så sluta följ mig. Får jag också fråga dig, har jag någonsin skrivit att folk som äter kött är vidriga? NEJ. Har jag någonsin sagt att jag hatar folk som äter kött? NEJ. Har jag någonsin klagat på folk som äter kött? NEJ. Folk får äta precis vad de vill, jag kommer aldrig hata någon för det. Men jag kör fan aldrig upp något i ansiktet på folk. Du har ETT VAL. Du behöver inte kolla på videon, du behöver inte läsa inlägget, du behöver inte följa mig. Så enkelt är det. Att trycka upp något i ansiktet på dig skulle vara om jag t.ex. skickade dessa videor till dig på facebook och tvingat dig att kolla på det. Eller om jag hade kommit hem till dig och tryckt upp dataskärmen i ansiktet på dig och sagt, nu ska du kolla. DET är att tvinga på. Du måste lära dig skillnaden.
Och precis som Sandra skrev och förklarade så bra till resten av dina dåliga argument:
Till Julia, veganer trycker upp sina åsikter i ansiktet på dig?

Jag har växt upp i ett samhälle där jag på dagis fick besöka mjölkgård och arla serverade alla barn med varsitt mjölkglas och broschyrer om hur viktigt det är att drick mjölk. Jag har växt upp i ett samhälle och fått höra lögnen om att du måste äta kött om att få i dig protein. Jag måste special beställa på restauranger för att vegan mat inte finns i ordinarie menyn. I skolan får man lära sig om att kött är viktigt.

På Tv, i tidningen, på nätet, i reklam ser och hör jag hela tiden kött kött kött. Kött-normen regerar. Vem är det som propagerar om jag får fråga? Ställ dig frågan varför du blev så upprörd? Varför blir du provocerad? Tittade du ens på Melanie Joys video som Moa länkat? "The argument is never with the vegan; it is with your conscience."
MOA MURDERESS

#2 - - Hedan + [SVAR TILL JULIA]:

Shit vilken bra video! Måste visa den för mamma >w<

[SVAR TILL JULIA: Moa har en bra anledning att bry sig om djurs rättigheter. Om du inte tycker om det så behöver du väl inte vara här? Om jag känner henne rätt så tänker hon ändå inte lyssna på vad du har och säga i det här fallet.

Såg du ens på videon? Om du hade sett på videon så hade du nog inte kommenterat så. Carnism is fooling you.

"Majoriteten av er har säkert aldrig ens satt er fot på en gård". Näh, men har du det? Det är typ bara gårdar där djur har det bra som dom tillåter besök, ändå. Och är inte faktan att dom dör för vårt nöjes skull tillräcklig? Och slakterihusen är ju såklart värst, det fick man ju se i t.ex. den här filmen. (Samt Earthlings, osv.)

Det är DU som trycker upp DINA åsikter i VÅRAT face. Märker du inte det? Ganska ironiskt när man väl lägger märke till det. Kolla på "Forks over knives", "Cowspiration" och "Earthlings", sen får vi väl se om du fortfarande inte förstår varför veganer och vegetarianer försöker sprida sitt budskap, men det tvekar jag på. Jag vet att du är smart nog att förstå om du bara försöker! Hoppas verkligen att du förstår vad jag menar!]

Svar: BRA SVAR! <3
MOA MURDERESS

#3 - - Sarah:

Wow! Sjukt bra video :D Äter själv kött men vill testa bli vegetarian

nouw.com/ankisar

en bra blogg om ankor!! :D

#4 - - madde:

Jag måste vara en hemsk, HEMSK människa. Ärligt talat, jag började sätta mig in i veganism typ 5 år sedan, sett alla filmer och har varit på slakthus. MEN jag äter inte kött, MEN INTE för att jag tycker synd om djuren, men för att man mår lite bättre utan kött helt enkelt. när jag ser dessa filmer, jag känner INGENTING. ingenting känner jag för djuren. MEN JAG VILL. Jag vill tycka synd om dom, se dom som idivider, men jag gör det bara inte. dom är bara samma för mig. Jag ar marsvin och har ÄTIT marsvin. jag ser faktiskt inget fel med det!!! MEN JAG VILL SE FEL I DET. jag vill vara en STOLT vegan. men jag tycker inte om djur så mycket helt enkelt, eller tycker jag synd om dom. här har ni en annan synvinkel på det ni!!

Svar: Man behöver ju inte heller vara vegetarian/vegan för djurens skull :) Vissa gör det för att de tänker på miljön! Köttindusrtin är den största boven när det kommer till klimatfrågan. Vissa väljer bort animaliska produtker för att de tycker synd om djuren, vissa för att de tänker på miljön, vissa för att de mår bättre utan det osv :) Det finns många anledningar till varför människor väljer bort detta. Alla är olika! :) <3
MOA MURDERESS

#5 - - milina.blogg.se:

Älskar när köttätare blir så provocerade av sanningen, som t.ex Julia. Hey. Blir man så provocerad av att vegetarianer och veganer är tydliga med vad dom står för och uppenbarligen tar åt sig så kanske man ska tänka efter varför man faktiskt äter KÖTT. Ta ert ansvar och stå för vad det är ni faktiskt äter och stödjer och sluta försök vända det mot oss. Vi är djurens röst och INFORMERAR hur det ligger till och försöker få andra att förstå varför många väljer att sluta äta kött. Sen är det upp till var och en om man vill fortsätta äta kött eller inte. Åh, blir så irriterad att liknande kommentarer ska dyka upp på var enda jävla artikel/inlägg som har med djurrätt att göra. Ta ditt ansvar. Stå för det du äter och industrin som du stödjer.

Svar: Hahaha indeed!
MOA MURDERESS

#6 - - a n n i k a:

Jag tänker verkligen dagligen om jag ska bli vegetarian och jag tror att jag kommer utesluta all kött då jag väl flyttat hemifrån. Har redan börjat minska på köttet. Äter inte fisk, då jag inte gillar smaken. Vi köper även nu endast ägg från från granne som har skaffat hönor, vilket jag är glad över.

Svar: Det låter toppen ju! :D Lycka till!
MOA MURDERESS

#7 - - Sandra:

Moa, du är fantastisk som använder dina verktyg för att sprida awerness om veganismen!

Till Julia, veganer trycker upp sina åsikter i ansiktet på dig?

Jag har växt upp i ett samhälle där jag på dagis fick besöka mjölkgård och arla serverade alla barn med varsitt mjölkglas och broschyrer om hur viktigt det är att drick mjölk. Jag har växt upp i ett samhälle och fått höra lögnen om att du måste äta kött om att få i dig protein. Jag måste special beställa på restauranger för att vegan mat inte finns i ordinarie menyn. I skolan får man lära sig om att kött är viktigt.

På Tv, i tidningen, på nätet, i reklam ser och hör jag hela tiden kött kött kött. Kött-normen regerar. Vem är det som propagerar om jag får fråga? Ställ dig frågan varför du blev så upprörd? Varför blir du provocerad? Tittade du ens på Melanie Joys video som Moa länkat? "The argument is never with the vegan; it is with your conscience."

Svar: Indeed! Så bra svar till kommentaren!
MOA MURDERESS

#8 - - Fanny:

Kan alla snälla bara lugna ner sig lite? Jag är INTE vegan/vegetarian, och funderar inte på att bli det heller, speciellt inte så som Moa (och många andra) meatshamear oss som äter kött. Ni går i taket om man säger nånting om att det är dåligt att vara vegetarian för att man inte får i sig alla proteiner osv osv, men det är helt okej för er att sitta och kalla oss som äter kött för djurplågare och säga att vi är hemska människor som äter kött? Det skriker dubbelmoral. Jag har ingenting emot er som är vegetarianer och kämpar för djurs rättigheter, för det är fel att djuren blir behandlade så som dom blir, men ni måste samtidigt inse att det inte är fel att äta kött som man väljer kött från gårdar där djuren har det bra innan dom dör. Alla mår inte bättre av att sluta med kött, min mamma försökte sluta med kött och hon blev jättesjuk istället, medan andra mår bättre utav att sluta med kött. Jag diggar verkligen din blogg Moa, så menar inget illa med min text, ville bara få detta sagt. Kram! :)

Svar: Meatshamer jag er? Ursäkta men har jag någonsin sagt att jag tycker illa om människor som äter kött? Har jag någonsin skrivit ett inlägg där jag hatar på köttätare? NEJ. Jag lägger upp FAKTA och informerar hur det ser ut bakom slaktväggarna. Om du tycker det är meatshamea så är det ditt problem. Du behöver inte läsa min blogg eller följa mig om det är så. Du måste verkligen läsa på måste jag säga. Att sitta och säga att vegetarianer och veganer inte får i sig allt är ren jävla bullshit. Vi får i oss precis allt vi behöver för att överleva. Du vet, allt finns i plantor :) Jag och många andra tycker det är fel att äta kött av den anledningen till att djuren behandlas otroligt dåligt. Alla individer har rätt till sitt egna liv och jag tycker inte att vi människor har rätt till att föda upp djur så att deras enda mening med livet är att bli styckad och bli mat till människor som hur bra som helst kan klara sig utan det. INGA djur har det bra innan de dör kan jag säga dig. Om de inte lever i det fria och får leva hela sina liv. Slaktdjur får inte ens leva hälften av sina liv innan de blir slaktade. Folk får äta precis vad de vill. Jag har aldrig och kommer ALDRIG hata folk för att de äter kött. Men samtidigt ska inte ni komma med fel information.
MOA MURDERESS

#9 - - Sophia:

Jag älskar att folk blir så himla provocerade av denna video. Jag blev helt vegeterian för ett år sedan, bästa beslutet jag har tagit! Kommer aldrig bli köttätare igen. Jag var så insnöad innan i att man "behöver" äta kött och att det är "naturligt". Jag mår nu bättre än någonsin utan kött, jag äter hälsosammare och jag är friskare och starkare än någonsin.

Människor som inte inser sin del av denna hemska köttindustri är blinda. Kor, grisar och kycklingar vill inte bli din mat.

Svar: Folk blir provocerade bara man nämner ordet vegan hahahaah. Vissa människor är verkligen lättkränkta. Jag håller med dig i allt! Det bästa beslutet jag någonsin gjort i mitt liv var att sluta äta kött och nu gå över till att bli 100% vegan. Snart är jag där!
MOA MURDERESS

#10 - - Ylva:

Haha åhhh, jag älskar att du skriver så mycket om veganism på din blogg. Och till denne som skrev att det är det enda hon skriver om, det är ju klart att skriver mycket om djur rättigheter när det är det hon brinner för. I vilket fall så älskar jag att du skriver mycket om det Moa! Jag får så mycket insperation att ta stegen till att bli vegan. :)

Svar: Tack så mycket! :D Det är kommentarer som dessa som räknas! Resten är bara skit! <3
MOA MURDERESS

#11 - - Anonym:

Jag får inte bli vegetarian/vegan, blir bara ledsen när jag ser videos :(

Svar: Varför får du inte det? :/
MOA MURDERESS

#12 - - My:

Så jäkla bra video! Är själv vegetarian och bor på en gård. Jag tycker att en del veganer kan vara extrema och använda felaktig fakta. Trots det finns det så många fler anledningar till att äta en vegansk kost, än att äta djurprodukter.

Det är jättebra Moa att du uppmärksammar veganism så folk får upp ögonen för det!

Svar: Tack så mycket! :) <3
MOA MURDERESS

#13 - - Hanna:

Svar till Fanny: "men ni måste samtidigt inse att det inte är fel att äta kött som man väljer kött från gårdar där djuren har det bra innan dom dör" Tror du seriöst på det där själv? Att det faktiskt finns djur som behandlas bra innan de slaktas? Sluta leva i förnekelse. Inget djur blir behandlat bra innan slakt.

Sen skrev du något om att ni som äter kött inte är djurplågare, vilket ni faktiskt är då ni stödjer köttindustrin som behandlar djur illa och därav är ni till viss del djurplågare som låter dessa stackars oskyldiga djur behöva gå igenom något sådant.

Svar: Word!
MOA MURDERESS

#14 - - Kameratrollet - Fotograf i Skåne:

Av vad jag sett bland kommentarerna här är det många som kallar sig veganer men som dricker mjölk och äter produkter med fettsyror från gris och ko.

Svar: Man kan absolut inte kalla sig vegan om man fortfarande äter animaliska produkter :) Det är just det veganism handlar om. Att man inte vill bidra till sånt.
MOA MURDERESS

#15 - - Rebecca:

Men herregud... Kan du/ni sluta hacka på Moa? Och du/ni andra sluta hacka på varandra? (Lär får skit nu men det skiter jag i) var och en bestämmer själva om dom vill vara vegetarian/vegan eller inte.

Sen får man välja själv om man tror på vad medier, osv säger, alla är olika. Jag själv kan berätta, jag är inte vegetarian/vegan men jag använder veganska produkter pga jag såg en kattunge helt förstörd... Och det kändes i mitt hjärta pga jag är crazy cat lady, jag älskar alla djur! Och ibland gör jag 2-3 ggr i veckan vegetarisk/vegansk mat, för då tänker jag "Det känns rätt i hjärtat" men jag älskar vissa rätter med kött och kyckling, japp.. Men längre i framtiden? Vem vet? Jag kanske är 100& Vegan, men jag låter det komma som det vill.

Och Moa, har sagt många gånger att hon menar inte att dom som äter kött är idioter, hon menar inte att dom är djurplågeri osv, hon har familj och vänner som äter det ännu, hon älskar dom osv! Så gör vad som känns rätt i ditt hjärta och själ, inte i andras :)

Kan säga jag är precis som Moa, jag har haft alla sorters hårfärger rosa, blå osv. Har scene, emo punk osv kläder! T.o.m i samma ålder & m.m, så jag förstår precis hur det är att får skit som t.ex "Du kan inte ser ut så!" osv. Men jag skiter i det, jag är mig själv ^^

Till dig Moa ♥ : Ge inte upp vad du vill göra och vad du tycker, jag tycker du inspirerar mig och många, glöm aldrig det! Många kramar ♥

Svar: Asså fler människor som du borde finnas! Som har respekt för vad andra äter och tror på, även fast du själv inte är vegetarian eller vegan. Det är så viktigt att man accepterar varandra! Jag har aldrig hatat på något för att de äter kött. Aldrig någonsin i hela mitt liv. Människor är så jävla lättkränkta.
Kram på dig! <33
MOA MURDERESS

#16 - - Liv:

Jag blir så stolt ibland av att jag är vegetarian. Jag skäms dock av att jag äter mjölk och ägg. Och bara en sak till: DET ÄR INTE NATURLIGT ATT DRICKA MJÖLK!!!!!!!! Man dricker mjölk när man är bebis!!!! Men då håller man sig till sin mammas mjölk!!!!!
Ville bara säga det eftersom att alla säger att man MÅSTE få i sig mjölk när jag säger att jag vill bli vegan

Svar: Precis! :) Lycka till på vägen till vegan :D <3
MOA MURDERESS

#17 - - Isabell:

Grym cred till dig som tar dig tid till att svara på kommentarer :) Jag är inte vegeterian, men däremot så har jag ändrat min kost så jag äter betydligt mer vegetariskt än vad jag gjorde innan. Alltså, ni människor som blir kränkta, varför? Låt människor få vara vegeterianer och veganer, och Moa tvingar definitivt ingen till att bli det heller, blir rätt irriterad när ni slänger ur er rent ut sagt- SKIT.

Svar: Exakt! Tack så mycket! <3
MOA MURDERESS

#18 - - Fanny:

Som jag sa i min kommentar så sa jag bara vad jag tyckte, menade inte att du meatshamear men att många vegetarianer/veganer gör det. Jag sa inte heller att man inte får i protein, utan tog det som ett exempel för att vegetarianer och veganer blir skitförbannande när människor som äter kött säger att man inte får i sig allt protein. Jag menade som sagt inget illa och ber om ursäkt om ni tog illa upp för vad jag skrev :)

#19 - - a n n i k a:

Isabelle: Rovdjur är ju skapta för att äta kött. Dom skulle inte må bra av att äta växter. .

#20 - - Athena Haglund.:

Åh vilken bra video!Själv så är jag inte vegetarian eller vegan men vill verkligen bli det.Har börjat att äta mindre och mindre kött .Har bestämt att jag ska bli vegan när jag flyttar hemifrån då det kan kosta lite mera med alla produkter /grönsaker/frukt/alla veganska produkter(är galen i det haha)Men det är en bra sak ,och det som många människor tror är ju att det inte finns mera än sallad att äta.Det finns hundratusentals recept där ute.Jag tror att många är rädda för att testa det som är nytt,vilket är synd.Men jag fattar inte över huvud taget varför personer ska hoppa på dig Moa och säga att du inte gillar människor som äter kött..Vilket jag inte förstår.Tycker att du gör helt rätt som lägger upp alla texter och videos om detta!Det är ett väldigt bra val och det är kul att låta andra ta del av det.:)Äter människor kött,okej.Men det skadar ju aldrig att äta mera vegetariskt.


Strunta i alla negativa kommentarer ,vill inte dem höra något av detta så behöver ju dem varken lägga ner sin tid på att läsa/kolla /kommentera.

Du är en väldigt stor inspiration för mig och säkert många andra där ute:))Kram Athena

#21 - - Beate:

Åh, vilken bra video <3

#22 - - Eve:

Av att dömma efter vissa kommentarer så behövs fan veganism bli upptryckt i facet på er!
Kör på Moa och sprid mer djurrätt åt folket <3

#23 - - ♥ Linda Filth ♥:

Åh så bra video!!!

#24 - - Julia:

Jag älskar vegansk/vegetarisk mat, samt min dotter. Känner att vi båda håller oss friskare när vi får i oss mer grönt än kött. Däremot så har jag en far som är stor köttälskare, så det blir inte lika mycket vegetariskt som jag själv önskar. När vi väl flyttar ifrån så blir det mer vegetariskt/veganskt. Mer tänk på hälsan, djuren och miljön!

#25 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

Är inte vegetarian men äter till hälften veg mat. Jag tycker att alla har rätt att äta det dem vill, det är upp till varje människa att välja det själv. Blir dock chockad av vissa kommentarer här då jag trodde att alla visste att det är bättre att äta veg mat. Även om man väljer att äta kött är det bättre för både kroppen och miljön att minska på intaget.

#26 - - matilda nordström :

Du borde kolla på videon: '101 reasons to go vegan' på youtube. (Den är inte lika tråkig som den låter, och det är inte bara 101 anledningar till att bli vegan heller. Haha! :)

Till top