MÖTE - Testar L'Oréal På Djur?

 
Dagen innan TubeCon blev jag och ett gäng andra YouTubers inbjudna till ett möte med Loreal för att prata om djurtester, något som jag har sett fram emot länge! Jag har hört så mycket blandade saker om företaget. Så jag hade tänkt att berätta för er vad vi fick lära oss. Testar Loreal på djur eller inte?
 
Först kan jag börja med att säga att EU har en lag där produkter som säljs inom EU inte får testas på djur. Så när du går till affären och köper en sminkprodukt så är just den produkten INTE testad på djur då det är olagligt. Så sminkprodukter som säljs i Sverige är icke djurtestat och du kan köpa precis vad du vill utan att behöva tänka på om produkten har vart testad på djur eller inte.
 
MEN... anledningen till varför vissa människor väljer att inte köpa från vissa märken är för att de gör djurtester i andra länder, t.ex. om företaget vill sälja sina produkter i Kina. Loreal säljer i Kina och det har därför gått många rykten om att de betalar andra företag för att testa sina produkter på djur, just för att kunna sälja i de landet. 

 
Loreal gör inga djurtester över huvud taget och har inte heller gjort det på 30 år. De använder istället alternativa metoder och odlar egen hud som kallas Episkin. De betalar inte heller en enda krona till företag för att få deras produkter testade. Utan det är så att när de väljer att sälja i Kina så testar den kinesiska myndigheten alla produkter innan de får säljas i landet. Men Loreal betalar fortfarande ingenting för det och har inte heller bett om att få produkterna testade.
 
Loreal jobbar också aktivt för att få Kina att sluta göra djurtester och istället använda Episkin. De har spenderat hela 9 miljarder kronor för att utveckla alternativa metoder att testa på. Vilket jag såklart tycker är jättebra. De hade lika gärna kunnat spendera dessa 9 miljarder på andra saker. Sedan håller de även på att utbilda folk i Kina till att testa på Episkin istället för djur och jobbar väldigt hårt med att få dem att sluta göra djurtester. 
 
Sen kan man ju kanske fråga sig varför de väljer att sälja sina produkter i de landet när de vet att deras produkter kommer att testas på djur vare sig de vill eller inte. Eller kanske varför de inte kan jobba och försöka övertala Kina att sluta med djurtester utan att behöva sälja i landet. 
 
Så i princip kan faktiskt Loreal säga att de inte testar på djur för det gör dom inte heller, de testar alla sina produkter och ingredienser på framodlad hud, Episkin. De lägger heller inte en enda krona på att betala andra företag till att testa deras produkter på djur. MEN, genom att de säljer sina produkter i Kina så testar den kinesiska myndigheten (inte Loreal) produkterna innan de får säljas vidare. Och där får man helt enkelt själv avgöra hurvida man vill köpa från Loreal eller inte.
 
Jag kommer forfarande hålla mig borta från Loreals produkter fram tills Kina helt slutar med djurtester. Men de är på god väg! Och jag tycker ändå att det är bra initiativ av Loreal att jobba aktivt mot att få Kina att sluta med djurtester och istället testa på Episkin. De hade lika gärna kunnat skita i det. Men jag håller mig borta från produkterna tills Kina slutar testa på djur. Det finns såklart annat bra smink där ute!
 
 
#1 - - hej:

vet inte varför men jag är kritisk till loreal... ''its just too good to be true''... alla som vill tjäna pengar dörljer saker o ting.

Svar: Jag förstår precis, men samtidigt varför skulle de sitta och ljuga om detta? Dom kan ju faktiskt åka fast för det. Och nej, alla som vill tjäna pengar behöver inte alls dölja något :) Men jag förstår precis varför du är kritisk till just loreal, det här är i alla fall det vi fick lära oss på mötet :)
MOA MURDERESS

#2 - - Lina:

SÅ bra att du skrev om detta! Personligen köper jag aldrig något annat än veganskt smink och skulle aldrig kunna köpa något från loeral. Men tycker verkligen det är så bra att ämnet äntligen tas upp av allt fler på sociala medier! Tack snälla Moa :)

Svar: Kul att höra! :)
MOA MURDERESS

#3 - - nejja:

skitbra inlägg. är också ganska kritisk som många andra. men känns "lite" lättare om hjärtat att dom försöker få slut på djurplågeri iaf. mer än vad många andra gör liksom.

Svar: Jo jag känner samma. Man får hoppas att de lyckas!
MOA MURDERESS

#4 - - Emelie:

Tack för att du delade med dig av ditt besök Moa! :) Tycker det är dumt av dom att försöka försvara sig. Nej de själva testar inte sina produkter på djur, men med tanke på att de säljer i Kina ha de sagt att det är okej att myndigheterna testar deras produkter på djur.. vilket är lika illa tycker jag. Hade de brytt sig på riktigt hade de inte sålt i Kina, men jag antar att pengar är viktigare än en kanins liv i ett labb. På L'Oréal engelska hemsida står det också att de inte testar, men undantag sker om myndigheterna kräver det. Hela deras syn på djurtester är bara förvirrande och inte alls logiskt. Finns så många andra märken som har bättre syn på djurtester som man kan köpa ifrån! :)

Svar: Precis! :)
MOA MURDERESS

#5 - - Dane:

Är däremot jäkligt trist att L'Oréal äger både The Body Shop och NYX nuförtiden, båda märken som jag älskar :(
Speciellt när båda märkena säger att de inte testar på djur men nu ägs av ett företag som säljs i Kina...

Svar: Jag använder produkter från både The Body Shop & NYX. Jag ser på det så här att genom att jag handlar från dessa märken så visar jag att jag inte stödjer djurtester osv. För just dessa märken är cruelty free och de har även sagt att de aldrig någonsin kommer börja sälja i Kina eller länder där de måste testa på djur. Och ju fler som köper från dessa märken, desto mer uppmärksamhet kommer de få och jag tror att på det sättet att "cruelty free" industrin kommer att vinna. Om dessa märken blir större eller drar in mer pengar än Loreal, då tror jag nog att dom kommer börja tänka om och kanske sluta sälja i Kina eller liknande. Lite samma sak som när jag går och handlar min vegan mat på Ica. Jag handlar ju bara veganskt men mina pengar går ju till Ica som också säljer kött och animaliska produkter. Men genom att jag visar att jag bara äter vegansk, desto större blir efterfrågan och därför kommer det in mer och mer veganprodukter :) Jag tror att på det sättet kan vi "vinna".
MOA MURDERESS

#6 - - Dixi Wonderland - Toppbloggare hos Vione:

Äntligen! har läst att så många ska träffa Loreal men inte fått någon information. Jag tycker det är skit bra att Loreal jobbar med att informera och påverka den Kinesiska marknaden.

Något som jag tycker är intressant är att om Kina inte hade haft 1 miljard människor i befolkningen hade Loreal fortfarande valt att sälja där eller hade dom då valt att vänta tills landet slutat testa på djur ifall de hade en befolkning på kanske 8 miljoner människor istället?

Svar: Hmmm.. det är frågan! Jag har faktiskt ingen aning. Tror nog aldrig att vi kommer få svar på det (:
MOA MURDERESS

#7 - - Linn:

Riktigt bra att du skrev om detta, då mååång inte har koll på hur det fungerar! Är själv väldigt insatt & får mycket frågor från vänner som inte har koll. Själv köper jag mest smink ifrån t ex Urban Decay som ägs av L'oréal men inte säljer sina produkter i kina :)

Svar: Är Urban Decay bra? Är så himla sugen på att testa nytt smink! :D
MOA MURDERESS

#8 - - Yohanna af Skovde:

Råkade tjuvläsa en annan kommentar. Urban Decay är skitbra! Illamasqua med! http://spindelsven.com/ har för övrigt en bra blogg och som allti skriver ut om det är cruelty free eller inte.

Svar: Tack så jättemycket! :D
MOA MURDERESS

#9 - - HEDAN:

Tyckte mycket om ditt svar till Dane, det är ju faktiskt riktigt sant! Själv använder jag nästan aldrig smink, (går i och för sig i perioder) men när jag gör det så använder jag det jag fått från mina syskon. Det är en massa som dom inte använder längre, så då får ju jag smink gratis, woho.

Svar: Woho! :D
MOA MURDERESS

#10 - - Dane:

Håller med dig! Tycker också att genom att stöda TBS och NYX så visar man att man hellre köper produkter som inte djurtestas! Hade faktiskt tänkt skriva det i min kommentar men lämnade tydligen bort det? Haha, något tankspridd xD
Hoppas verkligen att djurtester komma kunna utplånas helt i framtiden!

Svar: Haha vad kul! Ja det hoppas jag verkligen också! :D Tycker faktiskt att framtiden ser ljus ut redan nu!
MOA MURDERESS

#11 - - Elin:

Intressant, alltid bra med fler åsikter.

#12 - - Elin:

Kul att se att du bloggar igen!

Svar: Tack! :)
MOA MURDERESS

#13 - - Linnéa:

Moa jag undrar om du som verkar ha koll kanske skulle kunna göra ett inlägg, om du vill och orkar såklart, där du skriver o tipsar om sminkmärken som är crueltyfree och kanske även skriver några såna som testar på djur så att man vet på ett ungefär♡

Svar: Skriv in ett sminkmärke på PETAS lista för att se om det är testat på djur eller inte :)http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx
MOA MURDERESS

#14 - - a n n i k a:

Riktigt bra inlägg! Jag har redan bestämt för länge sedan att jag inte kommer köpa mer produkter från företag som säljer i Kina. Jag köper dock Nyx och produkter från the body shop fast loreal äger dem :)

#15 - - Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.:

Otroligt bra och lärorikt inlägg! Har länge undrat över detta med L'oreal och det här med att de äger både NYX & TBS (läste ditt svar på ena kommentaren om det hela!) Tycker dock det är sjukt att de väljer att sälja sina produkter i Kina om de kinesiska myndigheterna ändå testar deras produkter på djur... :/ man kan ju hoppas att Kina väljer att skita i djurtester inom en snar framtid för det är seriöst bara onödigt om det finns andra alternativ

#16 - - Hanna Sahlqvist:

Så väldigt bra och lärorikt :)
Kram Hanna!

#17 - - Amanda Forsman:

Så bra med märken som inte testar på djur! Djuren ska inte lida för att vi ska få någon produkt!

#18 - - ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Väldigt intressant att läsa :)

#19 - - Isabel :

Bra inlägg! Kan du inte skriva mer om veganism? Mer recept och djurrättsfrågor, smink, hårprodukter och liknande .. Håller med dig angående det du skrev i en kommentar gällande maten på Ica :) ju fler veganer desto högre efterfrågan på veganska och crueltyfree produkter.. Vi ska vinna och göra vego till en norm istället för enbart ett alternativ!

Svar: Yaay! :D Absolut, det kommer mer sånna inlägg i framtiden :3
MOA MURDERESS

#20 - - Anonym:

Hej Moa! Vilka sminkmärken andvänder du som inte testar på djur, jag behöver lite tips?

Jag har blivit väldigt inspirerad av dig bla.och har blivit vegan men behöver tips på sminkmärken då jag inte kan nånting och jag inte vill ha nåt som testar på djur.

Kram,du är grym♡

Svar: Milani, Wet n Wild, NYX, The Body Shop, Gerard Cosmetics :)
MOA MURDERESS

#21 - - Anonym:

Men när de säger att de inte djurtestat sina produkter så är det väl själva slutprodukten som inte djurtestat? Hur är det med biprodukterna? Djurtestas såna? För det vet jag kan förekomma inom kosmetiskabranshen.

#22 - - Helena:

Bara för att det finns en lag mot det betyder väll det inte att det aldrig händer? Folk i såna branscher ljuger en hel del, allt handlar om att tjäna pengar tyvärr..

#23 - - M L I :

Såå bra inlägg moa! Med tanke på hur mycket Lóréal äger inom skönhetsindrustin.
Kraaam

Svar: Tack! :)
MOA MURDERESS

#24 - - Liv:

Jag vet att förr eller senare så kommer vi veganer att "vinna". Att djur ska ha samma värde som människor. T.ex. I början av 1900-talet så var det ju helt otänkbart att ha kvinnliga politiker och kvinnlig rösträtt. Men kvinnorna gav sig aldrig och fick tillslut rösträtt. Det blir fler och fler veganer så till slut kommer djuren ha samma rättigheter som vi. Jag vet inte om det kommer dröja 100 år eller200 år men någon gång så kommer alla djur ses som individer.

Svar: Jag håller med! Jag tycker att vi redan är på sjukt bra väg! Jag är nästan helt säker på att om ett par år, det kan ta 100 år, det kan ta mindre eller mer. Men jag vet att i framtiden kommer alla människor att vara veganer. Folk kommer inse hur dåligt det är att äta kött och hur otroligt mycket det påverkar miljön. Men men... händer det inte snart så kommer jorden gå under. Precis som dom nämnde i Cowspiracy, vi skulle kunna dö ut redan om 50 år om inget görs...
MOA MURDERESS

#25 - - lillestampe.blogg.se:

Bra inlägg verkligen. Kan inte du göra ett inlägg någon gång om smink märken som är vegansk? (märken osv)

Till top