NYX Makeup & Inställning till företaget

 
På TubeCon så hade jag ju min fan-träff i NYX's bås som ni kanske kommer ihåg. Efter att hela eventet var slut så fick vi gå och plocka på oss hur mycket smink vi ville! Hur awesome?? Så jag plockade på mig en del, och tro mig, det här var superlite jämfört med vad andra plockade på sig, haha! Vissa gick liksom därifrån med 3 kassar helt fulla. Jag är ju inte så jätteintresserad av smink så jag plockade bara på mig det jag ville ha och behövde. Ändå blev det lite mycket för mig så jag ska faktiskt ta och tävla ut lite produkter till er sen när jag kommer hem till Sverige igen!
 
För övrigt är det många som har frågat om min inställning till företag som t.ex. NYX & The Body Shop, just för att de ägs av Loreal. Läs förresten mitt inlägg om mötet med Loreal angående djurtester, ni hittar det HÄR. Både NYX & The Body Shop är Cruelty Free och det menas med att de aldrig någonsin kommer att testa sina produkter på djur och dessutom aldrig sälja deras produkter i länder där det krävs djurtester. Så dessa företag testar inte på djur. Men varför vissa inte vill köpa från dessa företag är just för att de ägs av Loreal. Så köper man något från dessa märken är det loreal som i slutändan "får" pengarna i och med att de äger företagen.
 
Jag använder produkter från både The Body Shop & NYX. Jag ser på det så här att genom att jag handlar från dessa märken så visar jag att jag inte stödjer djurtester osv. Och ju fler som köper från dessa märken, desto mer uppmärksamhet kommer de få och jag tror att på de sättet kommer "cruelty free" industrin att vinna. Om dessa märken blir större eller drar in mer pengar än Loreal, då tror jag nog att dom kommer börja tänka om och kanske sluta sälja i Kina eller liknande. Lite samma sak som när jag går och handlar min vegan mat på Ica. Jag handlar ju bara veganskt men mina pengar går ju till Ica som också säljer kött och animaliska produkter. Men genom att jag visar att jag bara äter vegansk, desto större blir efterfrågan och därför kommer det in mer och mer veganprodukter :) Jag tror att på det sättet kan vi "vinna". 
 
 
#1 - - Dixi Wonderland - Toppbloggare hos Vione:

Tycker du tänker helt rätt Moa och gissa om man ser fram emot tävlingen? ;)

#2 - - Elin:

Visste inte att Loreal "ägde" TBS och NYX!
Du tänker helt rätt med det där att om man köper mindre djurtestade produkter kommer de göra mindre och satsa mer på "odjurtestade" märken. :)

#3 - - Bellah - livet i USA:

Håller helt med dig!

#4 - - :D:

Bra tankegång där. Gör det säkert lättare för andra också, om de ser att ICA har vettiga veganalternativ, istället för att behöva åka till specifika butiker.

#5 - - Sandra Blomberg:

Älskar dig Moa! Du är en stor förebild!

#6 - - Stina Gustavsson:

Helt rätt att inte köpa djurtestat, håller helt med på den fronten!:)

#7 - - Daniella 🌙:

wow, vilken lyx att bara få välja smink sådär! fördel med att vara storbloggare antar jag :D

#8 - - Lackert:

Åh vad mycket spännande smink

#9 - - Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN):

Fan, det där lät smart ju! :)

#10 - - Camilla :

Din liknelse med Ica är inte helt rätt dock. En mer korrekt liknelse hade varit att köpa produkter från Arla foods som är veganska. Ica är bara återförsäljaren. Även om jag håller med dig i ditt resonemang och själv följer det. Äter gärna en gång för mycket på Max nu när de fått sin nya veganburgare för att stödja den.

Svar: Ica är återförsäljare ja, men de tjänar ändå på att ta in och sälja kött i butiken, så jag tycker absolut att den liknelsen är rätt :) Haha jag förstår det! Har själv inte hunnit prova deras vego burgare, men ska göra det så fort jag kommer till sverige igen! :D
MOA MURDERESS

#11 - - a n n i k a:

Vilken lyx att få ta hem hur mycket smink man vill gratis! xD

Svar: haha ja! :D
MOA MURDERESS

#12 - - eerika:

Jag visste inte heller att Loreal äger Body Shop etc, vilket känns lite otäckt nu då jag nyligen hört att en del av Loreals produkter påståtts vara cancerframkallande efter ett produkt-test. Men man vet ju inte hur allvarligt det egentligen är, men vill bara tala om att det är jättekul att du tar upp företagsfakta kring skönhetsprodukterna vi använder! Jag ser gärna fler inlägg om det 😊 Du är verkligen en stor förebild Moa! 👍🏻

Svar: Loreal och TBS produkter är helt olika, så om det nu stämmer att loreals produkter är cancerframkallande (vilket jag inte tror på) så går TBS produkter fortfarande att använda! :) Kul att du uppskattar dessa inlägg :D <3
MOA MURDERESS

Till top