Viktig Video

Lider du också av depression eller är det någon du känner som gör det? Vill ni läsa mer och förstå bättre hur depression funkar, vart & hur man söker hjälp osv, så kan ni läsa HÄR. ♥
 
 
 
#1 - - Bella:

Åh, blev så otroligt ledsen när jag såg videon då jag själv blivit mobbad i 7 år och varit i det stadiet och försökt ta mitt liv 2 gånger. Jag fick hjälp av den enda läraren som var vettig och stod upp för mig, och det är tack vare henne som jag lever idag. Kram Moa, du är bäst!

#2 - - Sofia:

Din video har verkligen ett stark meddelande. Och jag förstår inte heller varför folk ska hålla på å hata på andra, speciellt när dom säkert bara gör det för dom tycker det är kul eller att dom är tuffa. Eller för att dom är uttråkade!
Dom vet ju precis som du sa, inte hur personen som dom skriver elaka saker till reagerar på det.

Du är så stark Moa!
Tusen Kramar

#3 - - Ida:

Hej Moa jag blir så himla lessen av att höra att du mått så dåligt och att människor kan vi så elaka du är en av mina största idoler och jag ser upp till dig jag tycker att du är den bästa youtubern som finns och en sån himla fin människa kramar till dig du är bäst♥

#4 - - Liv Sabina Widman:

Så otroligt viktig video. Förmodligen kanske inte helt lätt att göra, men åh så viktigt att du visar att detta inte är ovanligt. Jag själv har varit väldigt deprimerad också. Det du beskriver om att något bra händer, men att det sen blir 100 gånger värre pga en dålig händelse, det är på pricken vad jag kände. Känner så fortfarande faktiskt. Och jag har faktiskt ingen som jag känner att jag kan prata med det om.

Älskar dina videor. Blir alltid glad och peppad, och att en del är på svenska och en del på engelska spelar ingen roll. Stöttar dig i vilket fall! 😊 Du är en fin människa!

#5 - - sara rödett:

Många varma kramar till dig Moa! Starkt av dig att prata om din depression i videon.. jag vet hur jobbigt det är. Vi älskar dig, du är en fantastisk människa!

#6 - - Emilie:

Hej Moa, har följt din blogg ett tag nu och har alltid respekterat dig för att du vågar gå din egen väg. Jag kan bara säga att jag respekterar dig ännu mer efter att jag har sätt denna videon. Alla respekt, lycka och värme till dig. Det förtjäna DU!

#7 - - Anonym:

jag äter bara ägg som kommer ifrån mina egna höns!

#8 - - Jenny:

Jag vet inte riktigt vad som är en passande kommentar men jag vill bara att du ska känna stöd. Har varit i din situation ett par gånger, åren efter studenten var tuffa när man ska försöka hitta rätt och man inser att det finns så mycket negativitet när man bara vill leva tryggt bland människor och djur. Så mycket vuxenmobbing, hat och förstörelse. Insåg till slut att man får försöka hitta sin egen väg och blockera bort det irrelevanta. Du är tuff som klarar det jobb du har, jag hade nog gråtit efter varje elak kommentar. Men som du säger, det finns fler som du, som vill att alla ska må bra, som vill rädda djur och miljö och önskar att vi människor vore snällare mot varandra. Även fast jag vet att det är svårt att se just nu. Jag hoppas det vänder snart! Stor kram!

Ps, du har en av de finaste egenskaper vi människor kan ha - civilkurage.

#9 - - Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -:

Blir så otroligt ledsen av att se den här videon... peppande såklart i och med att du redan mår bättre vilket är fantastiskt. Men ledsen över hur du mått och ändå fortfarande mår. Att vara en offentlig person är inte så lätt som många tror, och det är förjävligt att det finns så många som ska hata och vara så elaka. Förstår inte hur man kan bete sig så mot andra, hur fan är man funtad då!? STOR kram till dig och hoppas du mår bättre snart <3

#10 - - Bellah - livet i USA:

Massa kärlek <3 <3 <3

#11 - - Anonym:

Åååh Moa, fick en stor tankeställare av den här härliga videon ❤️ Skulle jag ha en youtubekanal skulle jag också prata engelska så let the haters hate! Du har så många som stöder dig och jag hoppas att du småningom blir bättre, synd att jag inte kan träfffa dig i verkligheten och de dig en stor kram för jag älskar verkligen det du gör 😘

#12 - - Mira:

Massa kärlek till dig Moa, kram! You are an inspiration girl

#13 - - Evelina:

Tror aldrig jag har kommenterat på din blogg förut, även om jag kikar in då och då. Men nu är jag tvungen! Din video gjorde att jag satt och smågrät hemma, och allt jag kan säga är du är ju hopp för mänskligheten. Enligt mig krävs det ofantligt med mod för att stå upp för det man tror på trots att allt gör ont och man bara vill ge upp, och du om någon gör precis detta. Jag är en person som är ganska så involverad i psykisk ohälsa, och det gör mig så glad att du vågar prata om detta öppet och rakryggad utan ursäkter. Detta behövs, vi måste bryta tabut och rädda fler liv! Tack för att du är du Moa, och snälla fortsätt alltid vara så eldig och fantastisk som du är <3

#14 - - Sara :

Jag har så mycket jag skulle vilja skriva, men jag hinner inte just nu. Jag känner så igen mig. Jag lever så veganskt jag orkar och kan, men jag mår så dåligt över hur världen ser ut och över hur vi människor är. Förra helgen låg jag nästan hela söndagen i sängen och grät och stirrade i taket. Jag känner att det aldrig kan vara bra att vara människa, människa ÄR INTE en bra sak helt enkelt. Det är som cancer, det kan vara värre eller bättre, men det är aldrig en positiv sak. Jag vet inte ens om jag vill leva som människa - jag hoppas på att få födas på nytt som något bättre! Alla mina tankar och min ångest har fått mig att inte klara av att blogga längre, även om jag ville blogga för att sprida kunskap om hur vi utnyttjar och dödar djur. Men jag klarar det inte, det tar så ont. Sist, du ska självklart spela in videor på vilket språk du vill, och jag är väldigt glad att höra att du mår i alla fall lite bättre nu. <3

#15 - - HEDAN:

Jag känner verkligen igen mig i det där med att människor känns helt hopplösa ur ett veganskt perspektiv, ibland känner jag nästan att jag är den enda i hela världen som vet och förstår. Det är då som jag tänker på något hoppfullt som jag hört många gånger, nämligen att veganismen är en av dom snabbast växande rörelserna i världen just nu, och att en ur FN menar att det i framtiden kommer att bli lika oaccepterat att äta kött som att köra bil alkoholpåverkad. Jag hoppas verkligen att du fortsätter att bli bättre, du är helt jävla fucking underbar <3

#16 - - FairyFay:

*TRIGGERVARNING PSYKISK OHÄLSA*

Hej Moa! Tack för den enormt viktiga videon och tack för att du vågar öppna dig. Vi är fler som upplever/har upplevt det du gör nu. Depression är en allvarlig SJUKDOM, och tyvärr en vanlig sådan. Det är också en dödlig sjukdom som tar flera liv varje år. Därför är det så viktigt att vi vågar prata om det.

Jag blev själv diagnostiserad med Bipolär sjukdom (manodepressiv) i somras. Jag var så otroligt deprimerad att jag försökte ta livet av mig med en överdos, vilket ledde till att jag blev inlagd inom slutenvården. Där lyckades de ställa rätt diagnos och jag fick samtalsstöd och mediciner. Idag mår jag bättre.

Viktigt är att komma ihåg är att det finns hjälp att få! Ingen ska behöva må såhär dåligt. Om man inte orkar/vågar söka hjälp själv, försök att ta stöd av någon som du litar på. Pojkvän, flickvän, vän, förälder... Min sambo hjälpte mig att ta kontakt med psykiatrin och det var det bästa vi kunde ha gjort.

Sköt om dig Moa. Jag hoppas innerligt att du mår bättre snart, det är du värd <3

#17 - - Jag vet inte vad jag ska heta här för jag vill inte tagga min oaktiva blogg:

Detta var ett jättestarkt, fint och viktigt samtalsämne. Det är viktigt att du prata om att gå till en psykolog och att ta hand om sin mentala hälsa. Mental hälsa ska alltid föras fram och skapas samtal om. De flesta har ju i någon del av sitt liv lidit av mental ohälsa av någon sort.

Själv har jag lite av ett problem med folk som predikar om hur dåligt DE mår. (ju längre video ju mer moula, ju fler likes som kommer från djupa och "relaterbara" samtalsämnen ju mer moula. Jag kan definitivt förstå att många inte gör det därför, inte du heller.) Man ska inte marknadsföra hur man själv mår. För det finns alltid någon som har det värre, alltid. Det finns barn som svälter över hela världen, som blir slagna av sina föräldrar, som har föräldrar som super sig fulla eller knarkar sig höga. Folk blir våldtagna till höger och vänster och utsatta för våldsbrott och övergrepp. HBTQ+ personer som är med om brutala hatbrott. Folk som flyr från sina länder för att få bo i våra ställen, oavsett hur skitiga vi tycker att de är. Här i Sverige har vi det så fucking bra, det går inte att föreställa sig.

Tro mig, jag är vegetarian och vill SÅ gärna bli vegan, vilket jag planerar att bli när jag är vuxen. Jag förstår vart allt ditt hat kommer ifrån men att vara arg hjälper aldrig. Det gör motståndet svårare.

TW - självskada, att må dåligt jag vet inte

Jag satt inne i ett självskadebeteende förra året vid den här tiden. Det som fick mig att sluta var att inse att JAG har kontroll över mitt liv och JAG har kontroll över MIG. Jag förstod hur många som är avundsjuka på hur jag har det, när de sett sina syskon dö i krig. Jag var deprimerad, men tog mig ur det. Det kan du också.

Jag mår fortfarande dåligt varje dag, men sen inser jag att jag är så otroligt lyckligt lottad ändå. Kanske livet inte är så dåligt.

Jag menar inte något av den här kommentaren negativt, det är bara feedback. Jag är en av dem som vill sprida förståelse för andra och att inte bara bry sig om sig själv, även om det också är väldigt viktigt. Ta hand om dig Moa.

#18 - - Julia :

Jag vet inte vart jag ska börja, är också deprimerad men äter sertralin nu, har hjälpt ganska mycket men dem där "dipparna" kan komma ibland iaf, så förstår dig helt å hållet, och Moa, du ska veta att jag älskar dig och många andra, för den du är och hur stark du är för att våga vara dig själv, har också "emo" stilen och du är en stor förebild för mig, jag tycker att du är så jäkla vacker att jag önska att jag såg ut som dig <3 skit i alla jävlar och jag hoppas att du mår bättre snart!! <3

#19 - - Alice:

Lider själv av svår depression och ensamhet och det är så jääävla tufft så jag vet vad du går igenom. Allt blir så tråkigt, man analyserar allt och har inte ork till något :((

Till top