Tunnbrödsrulle!

Igår lagade jag och mamma veganska tunnbrödsrullar! Min mamma är faktiskt med och äter veganskt en gång i veckan! Förra veckan åt vi potatismos med pulled oumph, grönsaker och sparris. Denna vecka blev det tunnbrödsrulle. Gud så gott det var! Jag har inte käkat det sedan jag gick i gymnasiet, vilket var ett par år sedan.
 
Och jag är så himla glad att min mamma är så stöttande och att hon dessutom vill vara med och prova på! Jag får så jävla mycket skit annars, både från följare (såklart) men även från vissa i släkten och kompisar. Alltid får jag höra hur fjantig jag är som inte vill äta kött eller animaliska produkter. Man ba, jamen visst! Jag är så jävla fjantig för att jag inte vill stödja djurplågeri. Ibland blir jag så jävla trött på människor. Folk ska ALLTID kommentera det jag äter. Håll käften och sköt ditt. Inte sitter jag och kommenterar att du äter kött? Men så fort någon är vegan, ja då ska det bli ett himla liv. Låt mig äta det jag vill, så får du äta det du vill.
 
 
#1 - - Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -:

Känner igen det där.. När jag var vegetarian var det ett jäkla liv! Herregud, att det kan vara så provocerande. Jag la mig ALDRIG i andras mat, kommenterade det inte, beställde mitt utan kött och direkt skulle alla hävda sig. Tror verkligen det sticker i folks samvete, även om man själv inte säger ett knyst om det. De vet liksom innerst inne att det är fel och måste liksom hävda sig då. Så jäkla irriterande. Nu äter jag kött då och då igen men mycket vegetariskt och mejerivarorna är utbytta mot veganska, men jag beundrar snarare vegetarianer och veganer. Tycker det är så starkt jobbat.
---
25:årig morsa till Oliver, ett år. En gemytlig blogg om Göteborgslivet, inredning, en dos vardagspuls och saker nära hjärtat <3

Svar: Det är så himla konstigt! Precis som du skrev, så fort man beställer något utan kött eller animaliska produkter, jag då blir det ett jävla liv. "Vadå ska du inte käka kött eller? Väx upp".
Alla får äta precis vad de vill! Och jag tycker varken det är rätt att köttisar eller veganer att lägga sig i andras mat :) Tack för din kommentar! <3
MOA MURDERESS

#2 - - Veronica Möller:

Åh vad gott det där ser ut. :)

Svar: det var det också :D
MOA MURDERESS

#3 - - Sofia:

usch jobbigt med såna kommentarer! tycker du är jätteduktig som är vegan, inte alltid så lätt ju men verkligen ett klokt beslut! :)

Svar: Tack! :)
MOA MURDERESS

#4 - - Anna Röd - Regissör & Nörd:

Tror att folk blir typ kränkta och känner sig dåliga när de får veta att en äter veganskt eller ens vegetariskt! Och sen snackas det om att veganer alltid kommenterar köttätares kost... ööööööh haha!

You go Moa!

Svar: Haha ja kanske det xD Thanks :D
MOA MURDERESS

#5 - - Freja:

Vilket märke är det är det på den veganska korven? Har letat efter någon god vegansk korv men har inte hittat någon!

Svar: Rökta Top Dogs från Goodstores egna märke :D Tycker att dom är supermegagoda!
MOA MURDERESS

#6 - - a n n i k a:

Fattar inte varför alla ska hata på dem som har valt att vara vegetarian/vegan. Varför ska de ens bry sig om vad du har valt att äta!? Dom kan ju fortsätta äta kött om dom vill.

Svar: PRECIS! :)
MOA MURDERESS

#7 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott!

Svar: det var supergott :D
MOA MURDERESS

#8 - - Anonym:

Dom ända som stöttade mig i mitt val att sluta ära animaler var min familj. Hade en kompis jag inte fick komma till för jag var jobbig och bara fjantade (?) Mig. Jag sa flera gånger till hens föräldrar att jag behöver ju inte äta här. Och fick massa skit så till slut sa jag upp kontakten med dom som inte kunde acceptera mitt val

Svar: Vad skönt att din familj ändå stöttade dig! Tråkigt med kompisen :/
MOA MURDERESS

#9 - - Anonym:

Bara för att man äter kött betyder inte det att man stödjer djurplågeri. Sluta anklaga andra folk för de äter kött. Vissa kan inte bli vegan pga allergi osv, så bara lägg av

Svar: Som Milina så bra skrev:
Döda djur - djurplågeri
Ha djur instängda och vanvårdar dom - djurplågeri
Äter kött - stödjer slakterier, alltså stödjer djurplågeri.

Har jag anklagat någon i denna text om jag får fråga? NEJ. Jag skrev att JAG inte stödjer djurplågeri.
MOA MURDERESS

#10 - - Moa:

Är själv vegan, så vet hur det känns, väldigt många ska klaga på att man inte äter kött eller animaliska produkter, men jag förstår inte varför, alla har sina egna val och åsikter, så varför ska någon annan ändra på det? Kan inte alla bara respektera våra val?! Vi vegetarianer/veganer gör det bästa för miljön och djuren: Vi äter inte något kött för det är det dåligaste för miljön och vi gör så att djur slipper lida!! Är det dåligt eller? Nej, det är det definitivt inte, vi måste bli bättre på att ta hand om miljön, annars så har inte dom framtida människorna och djuren något att leva på!

Det bästa jag har gjort i mitt liv är att bli vegan! Helt ärligt!

#VEGAN

Svar: Eller hur! Varför ska det vara "okej" för folk att klaga på det veganer/vegetarianer äter? Låt oss äta det vi vill, så får ni äta det ni vill.
Och jag håller med! Att bli vegan var det bästa jag någonsin gjort!
MOA MURDERESS

#11 - - tuuli:

Så gott!

Svar: ja det var det :D
MOA MURDERESS

#12 - - Alma:

Hej! Jag har läst din blogg i många år och blev ganska snopen när jag läste detta. Själv är jag varken vegetarian eller vegan, men jag tycker att det är ett bra initiativ eftersom de flesta äter alldeles för mycket kött och animaliska produkter numer.

Jag kände igen mig i denna text eftersom jag är muslim och otaliga gånger blir ifrågasatt för vad jag klär mig i, äter, tror på osv. Man får helt enkelt ignorera sådant struntprat. :)

Svar: Du är klok du!
MOA MURDERESS

#13 - - Daniella 🌙:

Fast du sitter ju och anklagar andra för att vara djurplågare för att de äter kött. Veganism är delvis en klassfråga och alla kan inte vara veganer. Jag har en svår ätstörning där jag inte får byta till helt vegansk kost förrän jag är friskare. Vad har du för rätt att döma människor när du inte vet varför de äter som de gör? Menar absolut inget illa men du får ju räkna med att människor ifrågasätter det du skriver.

Svar: Jag har inte anklagat någon i denna text? Jag sa att JAG inte stödjer djurplågeri. Jag skiter fullständigt i vad du äter, precis som alla andra.
MOA MURDERESS

#14 - - Emelie:

Veganer och vegetarianer brukar faktiskt ofta klaga på köttätare och säga att de är djurplågare osv.

Svar: Många gör det, inte alla :) Jag väljer att skriva om ämnet och informera. Jag har aldrig klagat på någon som äter kött, det är deras val vad de vill käka :)
MOA MURDERESS

#15 - - milina.blogg.se:

Döda djur - djurplågeri
Ha djur instängda och vanvårdar dom - djurplågeri
Äter kött - stödjer slakterier, alltså stödjer djurplågeri.
Så. :)

Svar: JA. :)
MOA MURDERESS

#16 - - Anonym :

Och vi bli så jävla trött på dig som klagar på oss som äter kött vilket du nyss gjorde.... Som du sa sköt du ditt fuck you

Svar: Jasså?? Fan vad mogen du var då :) Tack detsamma! Sluta läsa min blogg om du inte gillar det jag skriver, hur svårt ska det vara för dig att få in i ditt huvud? :) Superlätt ju!
MOA MURDERESS

#17 - - HEDAN:

Har förstått att många tror att alla veganer och vegetarianer är arga veganer/vegetarianer, men så är det ju verkligen inte. Det är faktiskt skitsvårt att förklara för en köttätare varför man inte äter kött (eller mejeriprodukter om man är vegan) utan att göra henom irriterad och slå på självförsvar. Inte konstigt att man blir arg om alla bara hoppar på en hela tiden. Tillslut blir man helt enkelt trött på det hela. Speciellt i början, när man nyligen lärt sig om hur djurindustrin fungerar så blir man lätt skitfrustrerad över att folk ba "bacon tho" eller "aa men om du var på en öde ö" eller "veganer/vegetarianer har skitsvårt att få i sig protein" eller "JAMEN DU KAN JU INTE JÄMNFÖRA MÄNNISKOR MED DJUUUUR" (Seriöst, den sista var en lärare som sa till mig när jag - i en "debatt" med henom angående djurindustrins påverkan på klimatet - nämnde att man kanske kan tänka lite på djurens välmående också. Vuxen, eh?)

Visst, det är asbra om man är lugn och snäll hela tiden angående det här, men man kan ju inte ta för givet att alla veganer/vegetarianer ska göra så. Vi är alla människor - köttätare eller inte.

Svar: Jag kan förstå att folk tror det, för exakt så trodde jag innan jag satte mig in i ämnet. Och JA, det finns en del veganer och vegetarianer som är arga och dryga mot människor, men det är långt ifrån alla. Har jag en diskussion med någon om ämnet då är jag förberedd på att folk kommer säga korkade saker och hoppa på en. Men när jag sitter och käkar och "minding my own business" och folk helt plötsligt från ingenstans ska komma och påpeka det jag äter och börja tjaffsa, då blir jag riktigt förbannad. Aldrig någonsin har jag kommenterat någons mat och sagt "varför äter du kött för?", "det där ser inte gott ut" osv. Folk får äta vad de vill, jag kommer inte trycka upp mitt ansikte i deras när jag äter :) Bra att du förstår i alla fall!
MOA MURDERESS

#18 - - Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.:

Tråkigt att du får så mycket negativa kommentarer om det hela :( Fattar inte varför man ens ska kommentera på hur eller vad andra äter? Liksom mind your own business. Förresten ser det supergott ut!

Svar: eller hur! Jag sitter aldrig och klagar på vad andra äter.Yaay det var supergott :D
MOA MURDERESS

#19 - - Rebecka Peterson:

Jo anonym, ni alla som äter kött och köper tex kosmetik testade på djur indirekt stödjer djurplågeri och att djur dödas...

Svar: tyvärr ja
MOA MURDERESS

#20 - - Anonym :

När du skriver (jag inte stödjer djurplågeri) då menar du alla de andra som äter kött.....

Svar: Då menar jag att jag inte stödjer djurplågeri :)
MOA MURDERESS

#21 - - Anonym :

nej men du anklagar alla andra dem gör de

Svar: Det har jag ju inte gjort? hahaa
MOA MURDERESS

#22 - - Anna:

Nåt annat man ALLTID ska behöva stå ut med som vegan är alla "poliser" som dessutom ska kommentera allt man köper/äter. Typ "Du vet väl att det där inte är veganskt?" "Har du kollat så det är veganskt?" Blablabla. Men alltså, som vegan är det just precis det att man är PETNOGA med innehållet i maten, och folk tror man har noll koll.
Fett avis på dig som har en så stöttande mamma. Så fort jag vill visa nån ny maträtt eller recept för min familj möts jag bara av fördomar att vegansk mat är äcklig och att jag är "extrem" okej. Så att äta växter är extremt, men att äta mördade djur är inte det? The logic alltså....
Såg svingott ut btw :D ska testa att göra.

Svar: Veganpoliser tycker jag inte heller om! Självklart skulle jag bli superglad om jag skulle köpa något som jag tror är vegansk men som inte är det och någon säger det till mig. Det uppskattar jag verkligen! Men dessa "vegan poliser" ska alltid göra det på ett drygt sätt typ "du säger att du är vegan men så äter du mat som inte är vegansk. Du är så jävla falsk osv osv". ALLA gör fel ibland. Jag lär mig fortfarande och jag vet att jag i framtiden förmodligen kommer råka äta något som inte är vegansk.
I know the feeling :/ Mina föräldrar var faktiskt inte så jättestöttande i början. Men ju fler recept jag lagade och "lurade" i dom det så funkade det haha. Och med lurade i dom så menar jag att jag inte sa att maten var vegansk förrän de har käkat upp. Då kan de inte säga att det inte var gott bara för att det var veganskt xD
MOA MURDERESS

#23 - - Anonym :

Att döda ett djur är inte djurplågeri, djurplågeri är att göra djuret illa medans den fortfarande lever. Och vi som jagar Rådjur, älgar osv vi gör de på bästa sätt för att djuret ska slippa lida, vi som jagar plågar inte dem. Så nej jag kan inte säga att alla som äter kött stödjer djurplågeri. För de finns människor t.ex de som jagar undviker kött industrier och att köpa kött i affärer. Vi ta hand om vårt eget.

Svar: Köttindustrin är djurpågeri. Djur som endast föds upp för att bli slaktade. Djur som bor i trånga trånga utrymmen i hela sina liv. De får skador, infektioner och dör för att vissa bönder inte är villiga att betala veterinär vård. Jag skulle rekommendera dig att kolla på en video om slakt och djurhållning så kommer du inse hur otroligt hemskt det är och att JA, självklart är det djurplågeri.
Att jaga vilt är en helt annan sak än köttindustrin. Och jo, tyvärr, alla som käkar kött stödjer djurplågeri om de köper kött i affärer. Kolla på dokumentärer så förstår du. Svensk kött eller utländskt kött spelar ingen roll, det är hemskt oavsett. Inget djur ska förtjäna att dö. Alla djur förtjänar sitt eget liv. Alla djur vill leva och vi har inte rätten att ta deras liv ifrån dem.
MOA MURDERESS

#24 - - Anonym:

Som jag skrev alla stödjer inte köttindustrin eftersom vi människor som jaga vilt INTE köper från affärer

#25 - - Bea:

Det är aldrig fjantigt att inte vilja äta döda djur. Själv är jag flexitarian, men känner att det är bättre än att inte försöka alls :)

Svar: Det är en sjukt bra start på vägen!
MOA MURDERESS

#26 - - Anonym:

Ja det är konstigt att man ska behöva försvara vad man äter.
Äter själv kött men gillar veg mat oxå, kram

Till top